Jump to content

samotnjak

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je samotnjak objavio

  1. Općinski sud donio je presudu da je tužba za razvod braka osnovana. Tužiteljica se žalila i sada je to na županijskom sudu. Ima li tko saznanja koliko to može potrajati? Da li se požurnicama može utjecati na brzinu donošenja presude?
  2. Na zadnjem ročištu za rastavu braka(koja traje više od dvije godine a u braku nema djece ) sudac je rekao da će u roku od 14 dana donijeti presudu i dostaviti mom odvjetniku. Prošla su 2 mjeseca i još ništa. Odvjetnik oko toga ništa ne poduzima. Kaže da je pitao ali sudac mu nije znao ništa reći. Mogu li nešto sam učiniti u ovoj situaciji? Hvala
  3. čuo sam da se u procijeni pokretnina u kući(čija se vrijednost treba utvrdti radi isplate druge stane) oduzima od prilike 10% za svaku godinu korištenja ,zna li netko jel to točno?
  4. da li to vrijedi ako je osoba i prije braka imala devizni račun u banci ali je na njega i tijekom braka ulagan i moj novac?
  5. ako u bračnu stečevinu ulazi samo namještaj npr. kuhinja. uvođenje centralnog grijanja i sve je to zajednički korišteno 10 -tak godina.Ukoliko želim vratiti uložen novac kako se računa vrijednost tih stvari?( koliko je kuhinja vrijedila kad je kupljena ili sada?)
  6. Hvala burn,zanimalo da li se moraju odazvati, znači ne moraju, šteta
  7. što treba napraviti da se od banke dobije uvid u račun (kako bi se dokazalo kada je novac podignut s računa i potrošen samo od jedne strane a dio je bračne stečevine)
  8. da li se u privatnoj tužbi oko isplate za ulaganja svjedoci koje navedem moraju odazvati sudu?( npr. ako navedem majstore koji su radili na nekretnini i sl.)
  9. Imam li uz ujaka i ja kao unuk(obzirom da je moja mama nije živa) pravo na nasljeđe nakon bakine smrti?
  10. da li mogu prodati nekretninu koju mi je darovao moj pok.otac(i koja nije bračna stečevina) dok se čeka ostavinska u kojoj postoji mogućnost da maćeha traži nužni dio?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija