Jump to content

T123

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Niste me razumjeli. Ne zelim nikome nista darovati vec predati sukladno Zakonu kojeg sam ranije naveo. Naravno, za to se dobije naknada u visini trzisne vrijednosti. Samo me zanima da li moram cekati UPU ili mogu krenuti odmah u postupak predaje na temelju GUPa.
  2. Poštovani, imam zemljište koje je prema GUP-u Z1 zona (javni park) i ne može se prenamjeniti (pokušao sam kada su bile izmjene GUPa). Svo okolno zemljište je građevno. Da li ga sukladno čl. 170. Zakona o prostornom uređenju mogu predati jedinici lokalne samouprave (Gradu) obzirom da ne mogu biti vlasnik javnog parka (napomena: UPU još nije donesen već samo GUP)? Da li treba cekati donosenje UPUa ili? Hvala unaprijed!
  3. Dakle, ako otac proda 7.800 m2 u komadu (sve je 1 cestica) ne placa porez na dohodak od imovine jer u zadnjih 5 godina nije prodao/darovao nista, a ako prodaje idealne dijelove, tj vise od 3 idealna dijela, iste te cestice onda placa porez na dohodak od imovine?
  4. Postovanje, otac je vlasnik gradj. zemljista (1 cestica) povrsine 7.800 m2. Zemljiste bi prodao, ali trenutno nije situacija za prodaju u komadu pa bi ga parcelirao na 12 parcela za gradnju kuca (radi se geodetski projekt, s imovinsko pravnom kartom, s kojim kupac pojedinog dijela moze zatraziti gradjevinsku dozvolu i kasnije dobiti poseban broj katastarske cestice koju je kupio) i prodao parcelu po parcelu. Pitanje:Kako izvesti prodaju 12 parcela bez placanja poreza na promet nekretninama u roku manjem od 5 godina? Opcije su da dio prebaci darovnim ugovorom na suprugu i troje punoljetne djece, dakle, moju mamu, mog brata, sestru i mene. Unaprijed zahvaljujem!
  5. A tuzba za dosjelost? Otac je u posjedu preko 20 godina...
  6. Postovani, otac je u katastru upisan 1/1 kao posjednik nekretnine, a prije njega je bio djed. U gruntovnici je upisan 23/24, jer se nakon rjesavanja vlasnistva dogodilo da se rodjak upisao na dio 1/24 (zbog naknadno pronadene imovine koja je omaskom bila izostavljena iz jednog rjesenja o nasljedivanju i tako se on upisao na taj mali dio). Stvarni vlasnik je moj otac i imam puno svjedoka koji to mogu potvrditi, jer je on obradivao tu zemlju. Kako mogu izbrisati rodjaka s tog malog dijela (on se ne zeli maknuti)? Hvala unaprijed!
  7. Postovani, roditelji nisu imali nikakva primanja u 2010 (otac je poljoprivrednik, a majka domacica). Ja ih nisam prijavljivao na sebe, ali bi ih htio staviti kao uzdrzavane clanove za povrat poreza. Zanima me sto sve trebam imati od potvrda (rodne listove, vjencane listove...)? Kako da dokazem da nisu imali primanja? Hvala!
  8. Dragi svi, Kada se donese UPU u kojemu je ucrtana cesta (put)koja trenutno ne postoji, da li to znaci da se vlasnici zemljista, preko kojeg cesta prolazi, mogu izvlastiti bez problema? Ne mogu ucjenjivati i slicno? U ovom slucaju zemljiste je neizgradeno, dakle, nema rusenja objekata.
  9. felixx, sto ako otac to ponudi, a grad ne zeli otkupiti? Sto da dalje radim, posto je to po GUP-u Z1 zona? Da li mogu traziti prenamjenu s obzirom je okolno zemljiste gradevno ili nesto drugo?
  10. Mora otkupiti bez obzira sto ne postoji UPU za Z1 zonu? Koja je procedura? Otac im to mora ponuditi na otkup? Sto ako ne zele otkupiti?
  11. Postovani, moj otac je vlasnik zemljista koje se po GUP-u grada vodi kao Z1 zona (javni park) i povrsine je oko 20000 m2. Zanima me da li grad mora to zemljiste otkupit posto je po GUP-u predvideno za park? Svo okolno zemljiste je gradevno. Za Z1 zonu nije donesen UPU jer grad sigurno nece tu raditi park (barem ne u ovom stoljecu), dok je za svo okolno zemljiste UPU donesen. unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija