Jump to content

dax627

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači, zatvor mu ne gine? Šta je, tu je. Da li je još apsolutna zastara 2 godine? Nešto su najavljivali da će biti 4 godine?
  2. Štovani! Molim za pomoć za prijatelja. On je naime, bio alkotestiran i puhnuo je 1.09 promila u 11 jesecu 2007. Na prvostupanjskom prekršajnom sudu je dobio kaznu 10 dana zatvora. Znači, dobio je za platiti 280,00 kn troškove postupka i alkotesta i kaznu od deset dana zatvora! Zamalo je pao iz stolca kad mu je sutkinja to izrekla! Tu kaznu je dobio jer je u 11. mjesecu 2005 i 10. mjesecu 2006 već bio kažnjavan zbog vožnje u pijanom stanju (mislim da te prvi put puhnuo 0.7 promila, a drugi put oko 1.2 promila). Znači, unatrag 24 mjeseca je već 2 puta bio prekršajno kažnjavan. Molim Vas za pomoć. Može se kako ta kazna promijeniti u novčanu ili pak u bilo što drugo osim zatvora? Sada budemo napisali žalbu Višem prekršajnom u Zagrebu. Zamolićemo ih za promjenu kazne u novčanu zbog mogućnosti gubitka posla. Majka mu je invalidni umirovljenik, otac mu je umro prije par godina, a sestra zarađuje u tekstilnoj industriji manje od 2000 kn mjesečno. Unaprijed Hvala !
  3. Hvala na dosadašnjim odgovorima! Bih li možda mogao tvrditi na sudu da nisam vozio tom brzinom? Da je to bio netko prije mene, pa sam ja sad, eto bio zaustavljen.
  4. Po mojem razumijevanju st. 10 čl. 25 ZOP-a veže na to da se tu odnosi na 'službena tijela državne uprave', sad pravne ili fizičke osobe. Sad, mene intereseira, kao pravnog laika, ako navedem pol. službenika da na suočavanju navede kako je prekršio st 1. čl. 20. ZOP-a, da li se mogu dokazi protiv mene (zapisnik o brzini, izvješće...) odbaciti, pošto pol. službenik za to nije imao pol. ovlasti prema gornjem stavku i članku? Unaprijed hvala, David
  5. Prije par mjeseci sam bio zaustavljen od strane policije te su mi kao razlog naveli da sam vozio prebrzo i da nisam bio vezan. Brzinu su mi izmjerili ručnim laserom, onim bez foto-zapisa. Izmjerili su mi kao 72 km/h, pa minus onih 10 km/h, tako da je to 62 km/h tamo gdje je bilo dopušteno 50 km/h. Dobio sam prekršajni nalog, na koji sam napisao prigovor pa za 3 tjedna idem na sud. Da li se mogu, ako navedem na sudu policajca da u detalje ispriča tijek događaja, pozvati na čl. 20 st. 1. Zakona o policiji, pošto je očito da su u našoj zemlji redovito taj članak krši. Policajci jednostavno 'zaborave' pokazati policijsku iskaznicu. Također kanim tvrditi da se to nisam ja toliko vozio, već netko prije mene, pa su gospoda policajci, eto, zaustavili mene. Pitanje je, u biti: ja u životu nisam sreo policajca koji bi pokazao policijsku iskaznicu, prije primjene policijskih ovlasti. Kako se protiv toga boriti. Dobio sam i dobar prijedlog. Na 08000092 (MUP 00-24h) nazvati i kao prijaviti da te netko sličan policajcu zaustavio i sada traži nešto od tebe, a pošto ti se nije predstavio, smatraš da on možda i nije policajac... Živi bili pa vidjeli!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija