Jump to content

ellie

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ellie objavio

  1. Nije mi jasno što točno nije jasno?

    Da, nisam imao odvjetnika jer sam zaključio da mi nije potreban. Dobio sam presudu na svoju kućnu adresu i sad bih želio dobiti pravomoćnu presudu na svoju kućnu adesu.

    Mislim, mogao bih sad angažirati nekog odvjetnika samo da mi to ide podignuti na sud, ali razmišljam da li postoji ipak mogućnost da mi to pošalju, a ne da ja osobno moram ići to podignuti na sud kako su mi rekli (budući da mi je zbog bolesti teško sam ići po to mogao bih eventualno angažirati odvjetnika, a to košta pa razmišljam o besplatnoj opciji)

     

     

    dakle, dobili ste presudu, ali vam treba klauzula pravomocnosti? probajte nazvat pisarnicu suda i pitat postoji li mogucnost da im posaljete presudu z(ajedno sa novom kovertom i markicom) i da vam stave klauzulu pravomocnosti i vrate nazad?

  2. mene zanima sta da napravim i sta mogu napravit. posudio sam poznaniku 3500kn do 28.02.2014 i isli smo ovjerit to kod javnog biljeznika sad je proso taj rok kad mora vratit taj iznos i mene zanima sta ja mogu po tom pitanju napravit. hvala

     

    pismeno ga pozovite da vam vrati novce, ukoliko se ogluši na pismeni poziv, nađite odvjetnika i tužite ga. svakako poziv pošaljite preporučeno i sačuvajte potvrdu o slanju

  3. Dragi kolege, nadam se da mi mozete pomoc.

     

    Naime, tek sam završila pravni fakultet i voljela bih odradit pripravnicki na sudu, ali kao sto znamo nema natječaja ove godine stoga cekam hoce li mozda biti na proljece.

    U meduvremenu sam dobila ponudu da radim kao asistent na fakultetu s pola radnog vremena.

    I sada, moje pitanje je: mogu li radit kao asistent i onda se prijavit na natjecaj za sud kad se otvori ili moram biti bez radnog iskustva? A podpitanje je: ukoliko moram biti bez radnog iskustva jel se to odnosi samo na posao u struci ili uopce tj.u potpunosti "prazna radna knjizica"?

    hvala unaprijed

     

    Možete radit kao asistent, da bi ste zadovoljili uvjete natječaja i pristupili testiranju, bitno je da niste ostvarili uvjete za polaganje pravosudnog.

  4. Ja sam bila. Učila sam samo ZKG. Pitanja na pismenom kojih se sjećam: objasni naačelo održivog razvitka, definicije posl.prostora, stambenog, neizgrađenog građ.zemljišta i gdje se nalaze (vezano za kom.naknadu), osim navedenih djelatnosti u čl.3mislim, koje se još mogu proglasit komunalnima + još neka dva. Ova sam zapamtila jer odg nema u zakonu!

    Pitala nas je Ksanta Vojvodić. Opet pitanja više iz zupa nego komunalno.

     

    Pitanja s usmenog kojih se sjećam:

    1. koja se rješenja donose kod vas u odjelu?

    2. tko nadzire provedbu zakona?

    3. komunalni doprinos- sadržaj rješenja

    4. koji su poslovi županije u kom.gospodarstvu?

    5. komunalna naknada

     

    I to je to, čega se sjećam.

    Želim vam puno sreće i između ostalog, drugog ispitivača, jer od nas sedam je kod nje dvoje palo, a nas ostale je jedva pustila.

  5. Zar nije u kupoprodajnom ugovoru vaša baka navedana kao prodavatelj, a ne agent?

    Ukoliko je, zasigurno znam (radim u odjelu za komunalno gospodarstvo) da što se tiče komunalne naknade, može otići u Grad ili Općinu te tražit da se promijene podaci jer ona više nije vlasnik stana. Ili vaša majka može otići. Ili možete jednostavno nazvat referenta koji je zadužen za naknadu pa će vas on bolje uputit. Mislim da se to može sredit i telefonski, ali ćete morat poslat kupoprodajni ugovor.

    Isto tako vjerujem da ne bi trebalo bit problema sa računima za vodu, da se to da riješiti na isti način.

    U pogledu ovrhe vam, ne bi znala pomoć.

     

    I, zašto niste odjavili baku sa te adrese i prijavili je kod vaše majke ili kod vas kad su već takva pravila u tom domu, a stan je prodan?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija