Jump to content

mzg1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Prijatelj je počinio samoubojstvo (izvan mjesta prebivališta/stanovanja u HR). Policija i doktori su konstatirali nenasilnu smrt - samoubojstvo. Pokojni nema žive obitelji u Hrvatskoj. Bivšu ženu i sina ima u inozemstvu. Žena se preudala, sin nema očevo prezime i ne možemo ih locirati. Prijateljima, kao nekome ko nije član obitelj na patologiji neće dati nikakve podatke što činiti dalje? Mi nemožemo naći ni bivšu ženi ni sina. Preminuli nema nikakvu imovinu (ni pokretnu ni nepokretnu). Što mi kao prijatelji možemo činiti s obzirom da je prošlo 5 dana od nastupanja smrti? Unaprijed hvala!
  2. Pozdrav, ove godine upisao sam fakultet, svojom odlukom, a moj poslodavac je svojom odlukom odlučio financirati troškove mog fakultetskog školovanja. Sve na tu temu smo usmeno dogovarali. Do sada nije još ništa platio - ali nije ni morao jer mu nije došao ni jedan račun, ali bude. Nikakav ugovor o školovanju i obavezama koje proizlaze iz toga nismo potpisali, sve je usmeno. Zanima me, ukoliko recimo ja odlučim otići iz firme, da li on ima na temelju nečega potraživati od mene nadoknadu uloženih sredstava ili sl? Hvala, Marijan
  3. Pozdrav, Naravno da ne, sve je plačeno na vrijeme i to preko firme. LP, M
  4. Pozdrav, Prije nekoliko godina sam upisao jedan fakultet (tj višu školu). Prošle godine nisam pohađao nastavu samo sam ostao upisan. Sada su mi hitno potrebni orginali mojih papira koje su oni zadržali (domovnica, rodni list, svijedodžbe o završenoj srednjoj i maturi) no gospođa u referadi mi kaže da mi nemože dat papire ako se ne ispišem. Ok, pitam ja kada se mogu ispisati, ona kaže da nema vremena za to sad da se javim za dva-tri tjedna!? A meni papiri prijeko potrebni (da ne govorim da su ti papiri potrebni em za radnu knjižicu, em za sve). Molim Vas savijet kako mogu doći do svojih papira? Da li su mi ih dužni dati kada ih ja tražim? Što mi je činiti? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija