Jump to content

urbietorbi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav ! Molim sve koji znaju, da mi pomognu oko slijedećeg: krenuli smo u papirnato sređivanje okućnice, zgrada je sagrađena 70-ih godina. Zbog nejasnoća oko granice naše parcele na kojoj je sagrađena kuća i susjedove,sa kojim nismo baš u najboljim odnosima, obavili smo geodetsku izmjeru te ispada da je kuća dobro ucrtana, ali balkon skoro cijelom površinom prelazi na susjedovu parcelu. Sada on tvrdi da će tražiti od suda da se on upiše kao suvlasnik u našoj kući, na osnovu toga što je balkon na njegovoj parceli. Da li nam to može napraviti?
  2. Evo konačno nakon puno hodanja i zvanja riješena "greška". Obrazloženje gruntovnice je da je prilikom prijepisa ručno vođene zemljišne knjige u EOP zemljišnu knjigu došlo do pogreške na način da je tetka u cijelosti upisana kao vlasnica stana, dok ispravno treba stajati upisana u 1/2 dijela, temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju, te je pogreška ispravljena službenim putem.
  3. pozdrav! molim za savjet : djed i baka su zajedno imali stan-etažu sa pripadajućim zemljištem , svaki u 1/2 dijela. Zgrada ima 3 etaže, njihova je bila u prizemlju. Nakon djedove smrti, oporučno je ostavio svoju polovicu baki, a djeci nekretnine - terene u drugom gradu. time je baka bila uknjižena 2 puta kao vlasnik u 1/2 dijela,sa različitim adresama , jer je u međuvremenu promjenjen kućni broj zgrade. baka sastavlja ugovor o doživotnom uzdržavanju sa kćerkom A, gdje njoj zauzvrat ostavlja polovicu stana i neke druge nekretnine (ovo smo sada saznali !!!!). kada je baka umrla, provedena je ostavina na kojoj javni bilježnik tvrdi da u ostavinu ulazi samo njena mirovina, jer je stan pripao kćerci A ugovorom o uzdržavanju. uvidom u povijesni vlasnički list vidi se da je kćerka A bila uknjižena kao vlasnik 1/2 stana (nakon njene smrti), s time da je druga polovica još uvijek bila na baki (znači nije provedena ostavina na drugu polovicu). Pitanje: tko je uknjižio kćerku A na cijeli stan i na osnovu čega ????? Baka je umrla 2003, a od djece je imala dvije kćeri i sina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija