Jump to content

mrkonja1984

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ukratko, trebam preporuku za odvjetnika koji se razumije u mirovinsko pravo u Njemačkoj. Unaprijed zahvalan
  2. POzdrav, imam pitanje vezano uz specifičnu situaciju. Pri izlasku s Jaruna (s InMusic festivala) sam u guzvi slucajno dotaknuo auto ispred sebe. Zaustavili smo se, tip je trazio 400-500kn ("jer je frisko ofarbao svoj fiat bravo"). Buduci da nisam htio dati rekli smo se naci ispred na parkingu. Parkirao sam auto do tipa, ugasio ga, pogledao i vidio da nema nikakvih ogrebotina na autu koji sam kao udario.U tom trenutku dolazi policija ulazi u razgovor, trazi od mene vozacku, prometnu. Editirao moderator Da skratim pricu, policija mene trazi alko test, u međuvremenu tip koji me zaustavio ode i odluci da vise nist ne trazi(jer je i on imao alkohola u krvi). Policajac tvrdi da nije nista vidio i da nema ogrebotina, ali ja napusem 1,45 promila i oduzmu mi vozacku na 8dana i 2000kn kazne. Ja ne potpisem papire i nisam ih zelio ni primiti. Oni ih ostave jednoj od mojih prijeteljica i pobjegnu s mjesta-dok sam ja vikao da hocu objasnjenja...zanima me imam li osnove za zalbu? i bilo kakav savjet..s obzirom da sam student i nemam primanja..jel postoji nekakva besplatna pravna pomoc za studente-pisanja zalbe ili pomoc pri pisanju zalbi..ocajan sam
  3. Pozdrav, imam pitanje u vezi moje situacije. Na InMusic festivalu sam se sreo sa skupinom frendova. Bilo nas je 5-6 i zapaljen je joint. Povukao sam dim i proslijedio frendu do mene. U tom trenutku dolazi inspektor u civilu i kaze :dajte meni dim. Frend mu doda joint, on ga ugasi i izvadi znacku. Od nas 5, kaze frendu koji je imao joint i meni da idemo s njim. Za mene je objasnjenje da je on vidio da sam ja dodao joint tipu do sebe. Za vrijem cekanja marice sam doznao da je bilo situacija gdje su kupili ljude iako nisu ni pušili nego sam bili u krugu u kojem se pušilo(a btw nisam testiran na nikakve droge). Nisam imao ni gram marihuane kod sebe, prvi put sam kaznjavan, student sam i nakon ispitivanja nisam potpisao nikakve papire koje su mi dali da potpisem. Trenutno cekam razvoj situacije i molim za savjet-koje bi korake trebao poduzeti, sto da radim..i eventualno koji je prognoza sto se kazne tice, tj. hocu li je moci izbjeci? Hvala, unaprijed!
  4. zalit cu se definitvno..to nije upitno..pitanje je trebam li platiti kaznu ako nije na moje ime/niti na ime vlasnika automobila?znaci njihova greska..
  5. Parkirao sam automobil u Koturaškoj ulici pored kolnika,automobil nije nikome smetao i nigdje nema znaka za zabranu parkiranja. Pauk mi je odvezao auto i dobio sam kaznu od 500kn od zagrebparkinga. Policija mi nije dala NIKAKVU kaznu-al su napisali ometanje prometa u svoje spise. Uz sve to zagrebparking je napisao kaznu na krivo ime (znači ne na vlasnika automobila-ali adresa je pravilna). S obzirom da sam student i nemam primanja naravno da ću se žaliti. Moze li mi netko pomoći oko žalbe? i trebam li platiti kaznu u roku od 8dana-s obzirom na krivo ime i prigovor za neovlašteno premještanje vozila.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija