Jump to content

robertinho

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je robertinho objavio

  1. Pozdrav svima, trebao bih preporuku za financijskog vještaka i odvjetnika iz Zagreba, koji imaju iskustva u izradi izvještaja i pripreme tužbe protiv banke za otplaćeni autokredit u CHF.
  2. Prošlo je 4 godine i 15 dana od datuma počinjenja prometnog prekršaja. Da li je u tom slučaju nastupila apsolutna zastara? Pozz
  3. Ajde ljudi, zar nitko neće malo pomoći, ovrha bi mi mogla sjesti svaki dan!
  4. Tražim odvjetnika koji je voljan da se pozabavi osporavanjem moguće ovrhom, koju očekujem od firme koja je otkupila dug od Tele2. 098/390-106
  5. Upravo sam otvorio sličnu temu, pa me interesira da li ste prošli kompletnu proceduru prigovora kod operatera (Prvostupanjsko i Drugostupanjsko povjerenstvo), te nakon toga prigovor kod HAKOM-a? Ja još uvijek čekam službeni odogovor od HAKOM-a.
  6. Imam slijedeću situaciju sa operaterom mobilne telefonije Tele2. Uzeo sam broj na pretplatu (bez mobitela) na tarifu Revolucija i nakon skoro godinu dana korištenja onemogućili su mi odlazne pozive (dolazni pozivi rade). Nakon mojeg prigovora očitovali su se da sam zlouporabljao uslugu jer sam stalno zvao Tomato, nego su mi ponudili prelazak na neku bezveznu tarifu. Nakon mojeg dodatnog prigovora operateru dobio sam odgovor od njihovog Drugostupanjskog povjerenstva da je to sve regularno. Apsurdno u cijeloj priči je da mi operater ne pruža kompletnu uslugu, ali zato uredno ispostavlja račune (već 2 mjeseca za redom). Kako je to moguće? S obzirom da sam apsolutno poštovao proceduru prigovora, trenutno se slučaj nalazi kod HAKOM-a (regulatorne agencije) od kojeg još nisam dobio nikakav odgovor. Pred neki dan zvali su me iz neke firme EOS Matrix d.. (Centar za naplatu potraživanja), te su mi ispričali da imam dugovanja prema Tele2, te da su ih oni ovlastio da „utjeraju“ naplatu. Pretpostavlja da se radi o nekoj od onih firmi koje otkupljuju potraživanja putem cesija i onda legalno kamatare dužnike. Pretpostavljam da će mi nakon toga vjerojatno uletiti sa prijedlogom za ovrhu. S obzirom da smatram da ne postoji pravna osnova (pomozite mi koji bi to bio zakon) da ti netko ne pruža kompletnu uslugu, a da ti istovremeno ispostavlja račun, ne želim im platiti ništa, štoviše jer je kompletan slučaj u prigovoru kod HAKOM-a. Molim za vaša mišljenja, iskustva i pomoć kako stati na kraj bandi lopovskoj. Pozz P.S.: Ako sam kojim slučajem postao u krivu temu, molim moderatora da prebaci post na pravo mjesto (uz poruku na PM)!
  7. Dobio sam poziv od prekršajnog suda u svojstvu svjedoka, a pretpostavljam da se radi o davanju netočnih informacija o identitetu vozača, kao odgovor na zahtjev MUP-a da se kao vlasnik vozila izjasnim tko je vozio automobil (inicijalno se radilo o kazni za prekoračenje brzine na autocesti za 30-50 km/h iznad ograničenja, te je predviđena kazna u 2010 godini za to bila 1.000 kn). Ja sam naravno dostavio podatke o nekom drugom vozaču (iz druge države), pa me interesira kako bi se slučaj dalje mogao razvijati i koje eventualne posljedice mogu očekivati. Ročište na sudu je prilično brzo!
  8. Molio bih pomoć/mišljenje vezano na slijedeći problem moje bake: Baka je imala brata koji je preminuo prije 10 godina, a prije mjesec dana umrla je i bratova žena. S obzirom da nisu imali zajedničke djece, osim što je žena preminulog brata imala sina iz prvog braka (kojeg bakin brat nikada nije posvojio, barem koliko mi znamo!!!), da li moja baka ima bilo kakvo pravo na nasljedstvo ili na nužni dio? Čudno mi je što sam provjeravao na gruntovnici vlasnički list za bratovu kuću i ustanovio sam da još uvijek piše da je brat upisan u 1/2 vlasništva (iako je preminuo prije 10 godina!!!) uz njegovu sada već pokojnu ženu, koja je upisana također sa 1/2 vlasništva. U vlasničkom listu nema evidentiranih nikakvih tereta niti zabilježbi. Nije li to malo čudno? Nakon smrti brata baka je bila pozvana na ostavinsku raspravu, te koliko se sjeća nije dobila nakon toga nikakvo sudsko rješenje, pa samim tim nije bila upoznata sa detaljima ostavine po bratu. Jedino čega se sjeća je da je sutkinja spominjala da je postojao nekakav ugovor između pokojnog brata i njegove žene (možda nekakav ugovor o doživotnom uzdržavanju op.a moje mišljenje!). Dakle interesira nas, kako bi mogli doći do bilo kakvih informacija i/ili papira iz čega bi se mogla razumjeti gornja situacija? Da li se može uputiti kakva zamolba prema sudu ili gruntovnici? Treba li angažirati odvjetnika ili mislite da je sve uzalud? Unaprijed zahvalan na bilo kakvim suvislim odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija