Jump to content

otocan

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, molio bih vas da me uputite. Imam status branitelja i iskaznicu hrvatski branitelj Domovinskog rata, nedavno sam dobio informaciju da su branitelji oslobodjeni od odredjenih taksi i pristojbi prilikom podnosenja svojih tuzbi i protutuzbi na sudu. Ja sam u sporu iz Obiteljskog prava,pa me zanima mogu li koristiti tu povlasticu,i u kojim, i za koje slucajeve. Hvala vam na odgovoru, jer me sve ove pristojbe iscrpljuju.
  2. Da, majka jos uvijek doji dijete. Hvala, mislim da cu zatraziti da netko sluzben bude prisutan pri mome vidjanju sa djetetom, barem na pocetku. Inace, ona je na porodiljnom dopustu, i kada sam pokusavalo preko CZSS izvansudski se dogovoriti o vidjanju i mojoj alimentaciji, nismo uspjeli jer je ona kao argument navodila da mora maloga cesto dojiti, i da ne zna kada moze odvojiti vrijeme za moje vidjanje sa bebom, ja sam trazio neka me nazove kada god moze i odvoji makar 15 min da budem sa njime. Vec sutradan se ju moglo vidjeti u gradu, bavi se usluznom djelatnosti, kako 2-3 sata ujutro radi u salonu, a dijete je ostavljala na cuvanje rodbini, a navecer bi znala sjediti u kaficu na terasi i drzati maloga na rukam ili u kolicima. Jednom sam nabrzaka uspio prici i pitati mogu li vidjeti maloga, par sekundi iza toga kada se je snasla pocela je rezati na mene da ga ostavim, pa sam otisao a da ga nisam uspio ni poljubiti.
  3. molim savjet, otac sam malodobnog sina ( izvanbracno dijete, rodjeno iz avanture ), 6 mjeseci starog, i pred sudskom raspravom sam za vidjanje djeteta, dva puta tjedno po dva sata. uredno izvrsavam placanje uzdrzavanja i sve zakonom, pa i vise, odredjene mi materijalne obaveze. CZSS me je okvalificirao kao briznog i dobrog oca, protiv mene se ne vodi niti jedan prekrsajni ili kazneni postupak, niti sam nasilna osoba. djetetova majka mi prijeti da cu morati i nju trpjeti i o njezinoj volji ovisiti i ta dva dodjeljena mi sata. ja protiv majke nemam nista, ( ona se voli svadjati i nasilne je naravi, i fizicki me je napala vise puta ). ja bih volio ta dva sata proveseti sa svojim sinom neometan i svu svoju ljubav usmjeriti na njega, ne zelim mu nanositi nikakve moguce traume. Pitanje: kako da zastitim sebe i sina od eventualnih mogucih svadja i sukoba, i kako zakon tretira prisustvo majke za vrijeme zakonskog vidjanja djeteta i oca. mora li majka biti prisutna i kada, sa kojom djetetovom dobi prestaje majcina zakonska prisutnost??? HVALA
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija