Jump to content

piaggio

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. svjesno se nisam štitio ugovorom jer sam bio uvjeren da ću uspjeti otkupiti prostor. Sklopili smo ugovor tipizirani o najmu nekretnine u kojem stoje samo imena ugovorenih strana i iznos koji se plaća mjesečno. Znam da je to veliki propust ali sad je kasno. Ulaganje nije odbijeno od najma, najam sam plaćao redovito cijelo vrijeme. Mogu li tražiti naknadu zbog iznajmljivanja trećoj osobi nakon mog izlaska.. ?? ps. najma sam platio 20 000 eur. plus ulaganje od 50 000eur. sve vidljivo po izvodima uplata.
  2. Početkom 2008.g. ulazim u prijateljev prazan poslovni prostor tkzv roh bau samo s ugovorom o najmu nekretnine. Ideja mi je bila kupnja istoga ali na nagovor banke dižem nenamjeska sredstva ulažem u tudji poslovni prostor 50 000eur (imam račune) gdje su mi obećali dati hipotekarni kredit nakon dizanja vrijednosti istog poslovnog prostora. Nakon šest mjeseci gradnje i uredjenja otvaram ugostiteljski objekt. Najam redovito plaćam i kredit. Nakon nekog vremena na banci sam zatražio kredit za otkup posl. prostora odbili su me. Dogodila se kriza i uvjeti su se pooštrili. Svijet mi se srušio. Izdržao sam još godinu dana plaćati kredit i najam i jednog dana samo izašao iz najma razvrgnuvši ugovor. Ostavio sam sve. Prijatelj koji to više nije, ne želi priznati ulaganja iako imam svjedoke i fotografije svih faza uredjenja. Da bude stvar još gora iza mene su došli drugi iznajmljivači koji koriste moje uredjenje i moju cjelokupnu opremu bez ikakave naknade prema meni i svi se prave ludi. Strpljenja sam imao dvije godine odkad sam napustio posl. prostor. više ne. Naglašavam da sve dokaze o ulaganjima posjedujem, sve dozvole, i sve uplate najma. Što mi je činiti? Hvala unaprijed!
  3. hvala na odgovoru ali zar nije oib taj koji će me opet izdati, nije mi jasno zašto na novi račun nebi vršili ovrhu..??? hvala!
  4. ...bivši sam obrtnik s dugom na poreznoj upravi, imam ovrhu na primanja ali sam trenutno na birou, nezaposlen. Jedan sam od sretnika koji je dobio posao popisa stanovništva. Pitanje, dali će mi ovrha uzeti zaradjen novac ili ne?? Unaprijed zahvaljujem i srdačan pozdrav!!!!
  5. Poštovanje! Prije 18 mjeseci proglašen sam tehnološkim viškom i isplaćena mi je otpremnina. Nisam se uzrujavao jer sam se nadao da ću ubrzo pronaći drugi posao... Još uvijek nisam. Ovih dana je izašao natječaj za isto radno mjesto u bivšoj firmi. Pitanje, postoje li nekakve pravne zapreke za mene ili za firmu ukoliko bi se vratio na staro radno mjesto?? Dali predstavlja problem što mi je isplaćena otpremnina i dali ću je morati vratiti?? Vjerujem ne! Ne želim da mi podmetnu neki izgovor vezano za navedeno jer razišli smo se u dobrim odnosima. Čak štoviše još uvijek sam u kontaktu s bivšim šefom... Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija