Jump to content

jocker1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, mozda prode kao beznacajno djelo , a za malo gnjavaze na carini se moram pripremit koliko sam shvatio, uglavnom javim kako je proslo. Pozdrav!
  2. Poštovanje, Ovo ljeto na jednom od glazbenih festivala, su mene i drustvo policajci uhvatili u konzumiranju marihuane. U pitanju je bio jedan joint, u drustvu je bilo oko 10 ljudi. U trenutku kad su policajci dosli do nas, joint je bio u mojoj ruci i tek zapaljen, ja sam ga pripalio, nakon toga nas troje su pretresli i nisu nasli nista osim tog jednog pripaljenog jointa. Iskazi mene i kolege se podudaraju, da nam je za joint dala nepoznata osoba, kako je i bilo. Potpisao sam zapisnik o oduzimanju, nista nisu vagali samo se navodi: smotuljak cigarete mješavine duhana i kanabis marihuane djelomicno zapaljen, cak ne pise ni da je utvrdeno da je to marihuana. Nakon otprilike mjesec dana, tj nekidan, doslo mi je kuci sa prekrsajnog suda novcana kazna u visini 1700, 00 kn + sudski troškovi. Prije toga nisam imao nikakve prekršaje toga tipa, pa me zanima: 1. Dali se isplati pisati prigovor na visinu novcane kazne ili mozda na cijeli postupak jer nije nigdje utvrdeno da se radi o marihuani, nema kolicine niti tezine navedeno. Navodno da nakon nekog vremena kolicina thc-a pada i da je teško utvrdit kolicinu kad je pomijesana sa duhanom?? 2. Bitnije od te novcane kazne mi je evidencija, i kako se to vodi jer cesto sam zbog posla na putu i cesti te me policija cesto zaustavlja pa da me nebi svaki put pretresali, a jos najbitnije mi je ophodenje na graničnim prijelazima jer cesto putujem u inozemstvo. Ovo mi je prvo iskustvo sa tim pa mi svaka pomoć dobro dolazi, unaprijed hvala svima!
  3. Molim za malu pomoć, pošto sam totalni novak u pisanju žali, prigovora itd. U subotu su me zaustavila prometna policija, alkotestom mi je utvrđeno 0,77g/kg alkohola,umanjeno na o,67g/kg, prekršaj iz članka 199.,stavka 2., Obveznim prekršajnim nalogom mi je izrečena kazna od 1000 kn + troškovi 80 kn. Nezaposlena sam osoba, upravo upisao magisterij, te mi je ovo prvi prekršaj u prometu. Molim vas mišljenje dali bi žalbom mogao spustiti kaznu i ako je moguće da mi pošaljete nekakav predložak ili primjer žalbe na mail, jer prvi put pišem tako nešto. unaprijed hvala. razumovic@gmail.com
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija