Jump to content

novinovak

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. gosp. Cigo1 hvala na odgovoru, ali mislim da možda nisam dovoljno jasno objasnio što me zanima... Dakle, ukratko: smije li poslodavac sudsko rješenje o ovrsi u kojem stoji da se radniku ne smije ustegnuti 2/3 PROSJEČNE NETO PLAĆE U RH, primjenjivati na način da radniku ne ovršava 2/3 NJEGOVE PLAĆE? (jer je plaća sada niža od prosječne u RH) Tj. smije li poslodavac samoinicijativno promijeniti način postupanja i poćeti ovršavati sve osim 2/3 PLAĆE RADNIKA iako u pravomoćnom rješenju o ovrsi stoji 2/3 PROSJEČNE PLAĆE ISPLAĆENE U RH? Nadam se da sam pojasnio što me zanima. Hvala unaprijed!
  2. Pozdrav svima! Molim pomozite ako znate.... Što se događa sa ovrhom u slijedećem slučaju: U trenutku donošenja rješenja o ovrsi radnik prima plaću veću od prosječne neto plaće i u rješenju o ovrsi kaže da je od ovrhe izuzeto 2/3 prosječne neto plaće u RH . Nakon toga radnik prima plaću koja je manja od prosječne neto plaće(u tom slučaju je izuzeto 2/3 plaće radnika.) Sada, budući da u rješenju o ovrsi kaže da je izuzeto 2/3 prosječne neto plaće u RH, a radnik prima manju plaću od prosječne zanima me kako postupiti u nivim okolnostima? 2/3 prosječne plaće u RH je oko 3500 kn, a 2/3 plaće radnika je oko 1800 kn. Mora li ovdje poslodavac i dalje zaštiti iznos koji odgovara iznosu 2/3 prosječne plaće u RH(jer je tako određeno u rješenju o ovrsi) ili može/mora zaštiti 2/3 plaće radnika(jer sada prima manju plaću od prosječne u RH)? Molim za mišljenje i objašnjenje! Hvala!
  3. Pozdrav.... molim pomoć Radnik ima pravo na otpremninu prema čl. 119. zakona o radu (1/3 prosječne mjesečne plaće prije prestanka ugovora o radu za svaku godinu staža). Ako ugovor o radu prestaje npr. 31. 03., koja se tri mjeseca uzimaju u obzir? Plaća za 2,1 i 12. mjesec ili plaća za 3, 2 i 1. mjesec? Buduć da je radni odnos prestao u 3 mjesecu, ja sam mišljenja da se uzima u obzir plaća 2., 1. i 12 mjeseca(a koje su isplaćene u 3., 2, i 1. mjesecu. Molim pomoć, savjet je li takvo moje viđenje dobro! Hvala
  4. Pozdrav! Radim u firmi gdje se plaće redovito isplaćuju svaki mjesec na vrijeme te se uz isplatu plaće uručuje i obračun plaće. Obračun plaće sadrži sve što treba i uručuje nam se na radnom mjestu i to je sve u redu, jedino što takav obračun nije potpisan i ovjeren od strane poslodavca. Mene zanima mora li obračun plaće biti potpisan od strane poslodavca i ovjeren pečatom i ako da na temelju kojeg pravila (zakona)? Malo sam tražio da li je negdje propisana obveza da poslodavac ovjeri obračun plaće, ali ne mogu naći, poošto mi pravo nije najjasnije.... Ako netko zna odgovor - zahvaljujem unaprijed!
  5. Dobar dan. Molim pomoć, što prije! Trebao bih sklopiti ugovor na određeno u kojem stoji da se".....ugovor sklapa zbog povećanog obujma poslova i traje do prestanka povećanog obujma poslova, a najduže do isteka roka od 3 godine od dana stupanja na rad" Da li je ovakva odredba u ugovoru u skladu sa propisom? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija