Jump to content

Vzusrcu

Korisnik
  • Broj objava

    66
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Vzusrcu objavio

  1. celo je napisao:

    Situacija je slijedeća, radnik radi u firmi koja mu plaća putne troškove koje je obvezan plaćati jer je to definirano kolektivnim ugovorom firme.

     

    Isti radnik, umjesto da se vozi autom na posao jer mu to dolazi prenaporno iznajmljuje stan u mjestu gdje radi i više ne mora putovati, ostaje prijavljen na staroj adresi. Nema ni boravište prijavljeno trenutno u novom gradu iako bi možda trebao.

     

    Poslodavac dolazi do saznanja da taj radnik sada živi u istom mjestu gdje se firma nalazi i dolazi na ideju da mu ukine putne troškove jer ovaj sada više ne putuje..

     

    Da li to poslodavac ima pravo i kako je to uopće regulirano?

    Da li je radnik imao pravo iskoristiti svoje putne troškove umjesto na gorivo za auto, na najam stana blizu firme?

     

    Hvala unaprijed i pozdrav

     

    Tipično hrvatsko ponašanje, laži, muljaj i ukradi kad možeš.

     

    Naravno da radnik nema pravo na putne troškove, već bi trebao vratiti sve putne troškove koje je dobio lažnim predstavljanjem.

     

    Prema teba cijeli Zagreb bi se fiktivno mogao preseliti van Zagreba te primati putne troškove i ne plaćati prirez.

     

    Kako te uopće nije sram postaviti takvo pitanje.

  2. Madonna je napisao:

    Tražim odvjetnika u Zagrebu koji se bavi radnim pravom jer imam problema oko isplate ugovorene otpremnine. Potpisala sam sporazumni otkaz ugovora o radu u kojem se poslodavac obvezao u ratama isplatiti otpremninu ali to nije učinio.

    Molim vas da mi se javite ukoliko mi možete pomoći! Hvala.

     

    Znate li kakva je financijska situacija poslodavca?

     

    Uredno posluje po poslovnom računu?

  3. logic01 je napisao:

    logic01 je napisao:

    Molim Vas pravni savjet. Nisam primio plaću za zadnja 2 mjeseca ,a vjerojatno necu primiti ni za trenutni mjesec. Tvrtka se nalazi u blokadi i prijeti joj stečaj,a ja sam još uvijek zaposlenik firme.

     

    Na koji način naplatiti svoja potraživanja? Koje su mi mogučnosti?

     

    Itko? Nitko? Bilotko? :misli:

     

    Imate platne liste?

     

    Odakle ste?

  4. satarash je napisao:

    bovu je napisao:

    čini mi se da je jedino moguća tužba(protiv majke) za stjecanje vlasništva ulaganjem .pokretanje spora upisati u gruntovne knjige (vlasnički list) radi onemogučavanja prodaje nekretnine.

    svi potrebni podaci i dokazi postoje.

    sudski postupak ,kredit ...

     

    Zahvaljujem na odgovoru, to me je i zanimalo, a svi dokazi postoje... samo mi je zao i muka mi je sto cemo to morati napraviti... ne da mi se, a i nisam pri novcima ali kako stvari stoje...jos prije je rekla da nam nece prepisati, zapravo je i nismo smjeli pitati, a sada su pokrenute neke nove ovrhe i ona sada sredjuje papire od kuce da bi je mogla prodati... znaci ipak na kraju moramo ili mozemo pricekati taj trenutak kada krene prodaja, pa onda mozemo zaustaviti ili ce tada vec biti kasno?

     

    Čim prije, jer bi se situacija mogla zakomplicirati drugim ovrhama koje bi sjele na kuću.

  5. ludzbunjennenor je napisao:

    ne zelim vas obeshrabriti..no evo ja sam posjetio odvjetkika iznjeo problem....i najoptimisticnija varijanta uopce nije svjetla..vrlo tesko je naplatiti ili nac model po kojem bi supruznik placao dio kredita ili drugih trazbina..problem su i banke koje ne pristaju na podjelu rate..a i drzavne firme poput HEP-a vodovoda i slicnih tesko dugovanja prebacuju na onog drugog..savjetovano mi je da privatnom tuzbom probam sihodovati rijesenje o dugovanju sa zakonskim kamatama..kad cemo se naplatiti..to dragi bog zna:(

     

    To je vjerojatno najbolje rješenje.

     

    Ukoliko supruga radi i ima redovita primanja nebi smjelo biti problema da ona plaća dio dugova.

     

    Nije fer da vi sve plaćate, a ona ništa, ako ste zajedno trošili novac!

     

    Odakle ste?

  6. davidbarbara je napisao:

    Hvala na savjetu, ali ne znam kome da se obratim za besplatnu pravnu pomoć. Čula sam da to dugo traje i da rijetki uspiju dobiti gratis pomoć

    Iz Čakovca sam.

     

    Javite se u Ured državne uprave!

     

    Šaljem link u Čakovcu http://www.udu-mz.hr/

     

    S obzirom da ste nezaposleni trebali bi relativno lako dobiti uputnicu!

  7. davidbarbara je napisao:

    Molim sve dobre ljude koji čitaju moju tužnu priču dami daju savjet. Izrazito sam loše. Tlak mi je 180kroz110. Sad sam bila hitnoj dobila sam injekciju i nadam se da će mi biti bolje. Imam kraj sebe sina kojemu sam potrebna i moram vratiti svoju curicu. Unaprijed vam hvala na savjetima.

     

    Trebali bi ste potražiti besplatnu pravnu pomoć!

     

    Odakle ste?

  8. Grrrrr je napisao:

    Molim vas, može li mi netko odgovoriti,da li osoba koja je doživjela nesreću, odstranjivanje dijela nožnih prstiju, kao trajnu pzljedu , tražiti odštetu od osiguranja gdje je osigurana preko poslodavca, na koji način i koliko je taj iznos??mislim da se radi o grave osiguranju!!!

    hvala

     

     

    Da, imate ovisno o invaliditetu i o visini osiguranja.

  9. demetra je napisao:

    jesam, piše da mi je otkazan ugovor o radu zbog nedostatka poslova i prestankom potrebe za obavljanjem rada na mome radnom mjestu.

     

    Trebate podnijeti zahtjev za zaštitu prava radnika.

     

    U svakom slučaju imate pravo na otpremninu.

     

    Za više infromacija me možete kontaktirati na privatni mail.

  10. demetra je napisao:

    poštovani, molim vas za pomoć, naime jučer mi je uručen otkaz nakon 11 godina rada u firmi, u šoku sam jer to ni u kojem slučaju nisam očekivala s obzirom na to da ništa nije upućivalo na to... posao sam obavljala s 2 kolegice koje su ostale raditi i dalje, znači - ja sam jedina otpuštena, međutim ja imam 11 godina staža, a druga kolegica 3 i ona je ostala raditi. znam da sam trebala imati prednost pred njom za ostanak s toga vas molim da mi kažete koja su moja prava i mogućnosti, što mi je činiti ?? da li ustati tužbom protiv poslodavca i isplati li mi se to ?? unaprijed hvala....

     

    Jeste li dobili pismeni otkaz? Koju vrstu otkaza ste dobili?

  11. Zver je napisao:

    Ovako: u Listopadu prošle godine u prolazu sreo prijatelja oko 22h koji je bio s dva tipa koje ni on ne pozna (radi se o moto susretu), uglavnom, dečki su pušili svak po svoj joint, nije prošlo nit 5 min i eto ti dva krim. policajca sa svjetiljkama ja sam se "usro" (pošto radim u zdravstvu 8 let a žena mi 2 i pol godine u policiji na određeno) okrenuo se i otrčo doslovno 4 metra i stao (največa greška koju sam mogo napravit) bacili me na pod i uhitili. Likovi su pobjegli, poznanika ispitali i pustili (on je reko da nemamo nikakve veze s tim)! Mene odveli u pritvor do jutra i u nedelju na premetačinu kuće! Naravno nisu ništa našli nit rizlu a kamoli marihuanu!!!

    Sad sam dobio poziv na sud u 4 mjesecu i piše u optužnom prijedlogu da sam dao (ovom frendu) na uživanje ručno izrađenu ..... težine 0,5gr, dok sam kod sebe imao još jednu od 0,7gr i alu foliju s 0,4gr a koje sam kad sam ih uočio bacio od sebe što naravno nije istina! I šta da uradim??? ODVJETNIK obavezno??? Kazna mi nije problem al ako nisam oslobođen krivnje ovisi mi ženin posao???

    Dal zna tko dobrog odvjetnika??? Varaždinska županija!!!

     

    Poštovani, Vaša situacija na prvi pogled ne izgleda sjajno, međutim vjerojatno bi se ipak dalo nešto učiniti kako bi izbjegli posljedice koje mogu nastati uslijed kaznenog postupka

     

    Više informacija imate na PM!

  12. mtv je napisao:

    Na koji način se podiže tužba za sporazumni razvod? Da li oboje moramo biti prisutni pri podnošenju tužbe ili mogu ja podići tužbu a njemu poslati papire na potpis pošto živi u inozemstvu?

    Još nešto, ukoliko suprug odbije sporazumni razvod braka, a bračna zajenica nije još počela postojati (on je u inozemstvu ), da li onda godina dana od prestanka bračne zajednice kreće od podnošenja tužbe ili je moguće pribrojiti tome i ovo vrijeme od svadbe koje i tako nismo zajedno?

     

    Hvala!

     

     

    Poštovana,

     

    brkate neke stvari.

    Sporazumni znači da morate biti suglasni i vi i on.

     

    Vaša situacija je dosta komplicirana pa uzmite odvjetnika.

     

    Cijena 2.000 kn+PDV.

  13. bojan501 je napisao:

    Zaposlen sam u na neodređeno vrijeme od 01.06.2009.g.kao šef tehničke službe.Prije dva dana došlo je do incidenta u istom na način da je došlo do izljevanja fekalija iz jame ( u 21.00)sati).U to vrijeme na licu mjesta se nalazi tehničar koji radi u drugoj smjeni,a mene su zvali na mobitel na koji sam se javio u 21.50 sati.Tražili su od mene da hitno dođem u hotel,na što sam im odgovorio da sam spriječen i da ne mogu doći.Taj dan moje radno vrijeme kao i obično trajalo je od 08.00 do 16.00 sati.U to vrijeme na licu mjesta nalazi se drugi tehničar i on poduzima sve što bih i ja poduzeo.U ugovoru mi ne stoji da se moram javiti u svako doba nakon radnog vremena niti da moram dežurati.Nadalje je uslijedilo šikaniranje,prijetnje otkazom,te ignoriranje u svakom pogledu obavljanja zadataka i odlučivanju te potom je uslijedila i preraspodjela radnog vremena i to da ću raditi u mjescu srpnju 236 sati,kolovozu 260 sati, rujnu 260 sati i listopadu 260 sati odnosno 60 sati tjedno.U ugovoru mi stoji da je moje radno vrijeme 40 sati djedno i jedan slobodan dan.Nakon desetak dana dali su mi da biram sporazumni ili izvanredni otkaz.Nisam potpisao niti jedan i uručili su mi izvanredni sa gore rečenim obrazloženjem .Tražim od Vas savjet i koji su prekršaji učinjeni od strane poslodavca i što mi je dalje činiti.Da li imam šanse na sudu.Zahtjev za zaštitu prava sam poslao prepoučeno ali još nema odgovora ni nakon 15 dana.

    Evo neki dan sam imao prvo ročište vezano za ovaj otkaz.Oni se sada izvlače da sam u telefonskom razgovoru sa direktorom rekao da neću doći,čak je nagovorio još jednu stalno zaposlenu osobu da kaže da me je ista zvala u nedjelju ujutro te da sam ponovo odbio doći ,a neznam zašto sam onda istu nedjelju došao u 10 sati.

    Vidim da namjerno odugovlače jer mislim da nemaju ništa konkretno u svoju korist.

    Volio bih čuti neko stručnije mišljenje o ovom događaju i ishodu.

     

    Zahvaljujem

     

    Za vaš slučaj definitivno trebate odvjetnika.

    Probajte se s nekim dogovoriti da mu dio platite odmah, a preostali dio po završetku suda!

     

    Odakle ste? Može i na PM!

  14. gastarbeiter je napisao:

    Puno hvala na dobroj volji za odgovor!

     

    Jos me samo interesira ako muz ne pristane na sporazumni razvod kakva je onda procedura?

     

    Hvala dobricamala!!

     

    Ukoliko jedna strana nije suglasna, postupak se pokreće tužbom radi razvoda braka, tužba se dostavlja tuženiku na odgovor i zakazuje se ročište na kojem sud nakon davanja odgovora na tužbu tuženika, razvodi brak, neovisno od stava druge strane jer, ukoliko jedna strana više ne želi biti u braku, nitko je ne može natjerati da ostane u tom braku protivno njenoj volji!

     

    Više imate na PM!

  15. parvati je napisao:

    imam par pitanja i nadam se da ce mi itko moci pomoci.

     

    radi se o tome da je brak sklopljen u indiji i u upisan u maticni u ured u hr(zagreb) takoreceno prensen u RH da bi bio vazeci i na nasem prostoru. no medutim moj muz vratio se u indiju, ostavio me je i ja nemam vise nikakvog kontakta s njim.

     

    sada zelim pokrenut rastavu braka, zato sto njega vec skoro godinu i pol nema i ne vjerujem da ce se vratit.

    uz to jos dolazi da za vrijeme kada je otisao ostavio je tada 6 mjesecnog starog sina.

     

    kako sada pokrenut rastavau braka? dali je to uopce moguce posto je brak sklopljen u indiji....

    ja sa jos suprogom uopce nemam kontakt, nit ne znam di se nalazi, dali ce to bit moguce obavit bez njega.

     

    uz to jos dolazi da sam ja sada samohrana...nemam bas novaca...koliko ce to kostat uopce?

     

    meni je u interesu proslost zaboravit i napokon krenut korak prema naprijed, a to nikako ne mogu dok sam jos u braku.

     

    uz to jos dolazi da ne mogu dobit status samohrane majke posto sam jos u braku...a gospodin otac nista ni financijski ne pomaze...

     

    sva komplicirano.

     

    ja se nadam da ce mi itko moc pomoc, jel za odvjetnika novaca nemam :(

     

    Naravno da možete podnijeti tužbu za razvod braka.

     

    Odvjetnik i nije toliko skup! Cijena iznosi 2000 kn+PDV.

     

    Za više informacija možete me kontaktirati na privatni mail.

    rastava

    Zdelar je napisao:

    Bok zanima me koliko traje rastava u hrvatskoj mi smo vjencani u njemackoj i imamo 2 djece sada bi se rastali.Obje strane se slazu.Koliko bi to trajalo i koliko kosta rastava u HRVATSKOJ

     

    Već ste pisali da ste se rastali i da su djeca pripala majci???

     

    Inače, cijena je 2.000 kn+ PDV.

  16. i346 je napisao:

    Večer!

    Po želji moje bivše supruge pokrenuli smo brakorazvodnu parnicu. Dogovorili smo iznos alimentacije, ali njoj je to sad premalo. S obzirom da smo sa istim iznosom u zajedničkom braku bez problema podizali djecu, smatram kako je ovaj novi zahtjev za povećanjem iznosa alimentacije najobičniji pokušaj legalne pljačke.

    Može li mi netko dati savjet kako da izbjegnem plaćanje previsoke alimentacije? Ne želim ne plaćati ništa, želim plaćati točno pola iznosa koji je potreban za djecu a ne više od toga.

     

    Bivša supruga može pokrenuti sudski postupak i tražiti više.

     

    A na Vama i vašem odvjetniku je da izborite plaćanje pravedne alimentacije!

  17. brako30 je napisao:

    trebao bih odgovor na pitanje!

    zena je vlasnik stana i ako ga je prepisala prije razvoda na 3. osobu, da li je moguce da ostanem bez svog dijela stana koji je stecen za vrijeme braka i to sa zajednickim novcem?!?!?!?

    sta vi savjetujete?

    unaprijed hvala za odgovore

     

    Vi ćete sudskim putem morati dokazati da se radi o bračnoj stečevini!

  18. zizzag je napisao:

    Imam pitanje,neznam na koju temu trebapisat pa sam ovdije napisao....U subotu sam dobio udarac u vilicu koja je pukla na 2 mjesta.Počelo je uz njegovu provokaciju da bi me par sek poslje toga,kada sam ga pitao kome priča lupio u vilicu i da bi ova pukla kod brade i na zglobu kod uha.Imao sam operaciju i sad 3 tjedna nemogu pričat nit otvorit usta.Policija je uzela sve podatke rekli su samo da kad saznam ime da javim.

    I da mogu privatnu tužbu dić.Molim vas ako ko zna:

     

    1.Jel se to isplati dizat tužba iako imam svjedoke,on je prvi počeo i ako smo malo polpil.Sva med dokumentacija postoji.

     

    2.Ako dignem tužbu koliko mogu izvuć i koliko bi dugo trajao postupak.

     

    3.Ako ne radi i nema ništa pa da nemože platit,jel postoji kakva kamata na to i jel može to u zastaru proć.

     

    Hvala :)

     

    Ukoliko dobijete presudu, a okrivljeni trenutno nema nikakve imovine...zastara je 10 godina za naplatu.

     

    Više imate na privatni mail!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija