Jump to content

knut

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle, koeficijent s kojim se množi neoporezivi dio plaće je za; - dijete 0,50 - invalidno dijete 0,80 - 100 % invalidno dijete 1,50 Da je razlika (i to ovako velika) između invalida i 100 % invalida sam saznao tek prije mjesec dana kada sam prijavljivao porez za 2010. g. Naime, meni je zadnjih 13 god. na poreznoj kartici u firmi koeficijent 0,8 na dijete (makar je trebao biti 1,50). Sve ove godine sam uredno ispunjavao godišnju poreznu prijavu, s oznakom za dijete I* što znaći 100 % invalidnost, i nitko mi do sada gospođe na šalteru nije rekao da mi je na poreznoj kartici samo I što znači obična invalidnost. Greška se znači dogodila zbog moga neznanja, ali i zbog nereagiranja porezne službe koja na to nije obratila pažnju. Pitanje: Da li imam šansu za nekakav povrat tih sredstava koje sam praktički preplatio kroz porez za ovih 13 godina, ili nemama? Kome bi bilo najbolje da se javi u vezi toga? Hvala i lijep pozdrav!
  2. opet hvala na odgovoru! ako se utvrdi da sam vozio +- 5km/h od onoga što piše na tabli ograničenja (u ovom slučaju 40km/h), i ako mi u tom trenutku drugi auto ide u susret pa i zbog njega slabije vidim - pretpostavljam da mi to ide u korist. ne mogu da malo ne proširim temu; da je u ovom slučaju čovjek imao samo 'mačje oko' na biciklu 99% ga ne bih udario. i on je za neosvjetljenost i za pijan u prometu platio dva prekršaja - zašto onda zakon traži podijeljenu krivicu s 'neprilagođenom brzinom uvjetima'?? nije li to malo nelogično?
  3. hvala na odgovoru! pretpostavljam da prema našem zakonu to što čovjek baulja po pola ceste pijan ko zemlja - mene ne oslobađa? makar on prekršajno plaća novčanu kaznu za; pijan u prometu i neosvjetljen u prometu. ja svejedno znači njega moram vidjeti?!? jer ova fora 'prigođavanje brzine uvjetima na cesti' može sve značiti...najbolje ni ne sjadati u auto. čuo sam od frenda izjavu - kad sjedneš u auto jednom nogom si u grobu, a drugom u zatvoru!!! i bome nije daleko od istine.
  4. Poštovani, podignuta je kaznena prijava protiv mene zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, usljed neprilagođene brzine uvjetima na cesti. Naime po noći i kiši sam s cca 40tak km/h pokupio pijanog biciklistu na pola ceste. Ja 0,0 alkohola, a on 0,9 i u mokraći 1.4 mjereno 6 sati nakon nesreće. Mlad i naivan odem sam na sud (prvi put u životu), a u prijavi se traži 50 dnevnih dohodata od mene. Rekoh da se ne osjećam krivim i branih se koliko znam (uglavnom da je on bio pijan a ja trezan). Sad za drugi put je traženo vještačenje prometno, medicinsko, toksikološko. Nadao sam se proći s cca 3 mjeseca uvjetno, ali sad ni sam ne znam što dalje očekivati. Pitanja: Kako se dalje postaviti, braniti i kakve su mi šanse? Koliko to sve može ispasti ozbiljno i da li ipak angažirati odvjetnika (makar nisam pri parama:-)? Hvala i pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija