Jump to content

wireless

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ma razumijem ja da ću dobivati novce kad rodim, al me zanima jel postoji šansa da dobivam neke novce dok ne rodim(do poroda mi ostalo 6mj) ako se fiktivno zaposlim? i jel bi tom poslodavcu trebala davati svaki mjesec za socijalno i zdravstveno ili samo prvi mjesec dok ne odem na održavanje trudnoće?
  2. ok, hvala na upozorenju. znam dosta slučajeva sličnih mojem gdje cure nisu imale problema, al uvijek je dobro čut više mišljenja. na ova ostala moja pitanja nemate odgovor?
  3. Bok, ovo je moj slučaj: ostala sam trudna, a nezaposlena sam(friško diplomirala, znači nemam radnog staža) pa me zanima ako bi me netko tko je upoznat s mojom situacijom formalno zaposlio i kada bi zatražila održavanje trudnoće, da li bi ja trebala plaćati tom poslodavcu socijalno i zdravstveno svaki mjesec dok ne rodim ili samo prvi mjesec ako bih odmah otišla na odražavanje trudnoće? koliko bih mu trebala plaćati? upoznata sam da bih od socijalnog dobivala nekih 800kn budući da nemam godinu dana radnog staža. i još nešto, znam da ću kad rodim dobivati 1600kn porodiljne naknade, pa me zanima koliko to traje 6.mj ili 1 godinu? ako traje 6.mj što bih trebala napraviti da produžim i na ostalih 6 mj? moram li i za dobivanje porodiljne naknade za vrijeme tih ostalih 6 mj biti formalno zaposlena? puno hvala svima na pomoći! pozdrav!
  4. Poštovanje, ukratko moj slučaj je ovakav-diplomirala sam prije par mj i trenutno sam na zamjeni u jednoj školi kao profesor. Međutim, nedavno sam saznala da sam trudna, pa me zanima:koliki je potreban najmanji broj radnih dana da se ostvari nekakva naknada ako bi zatražila odražavanje trudnoće?(još ću kratko raditi kao zamjena, tako da je to sve skupa oko mjesec dana zamjene). Do sada nisam nigdje radila, tako da mi je to prvi posao koji se upisuje u radnu knjižicu. Dakle, koliko moram raditi? Da li moram biti zaposlena samo kod jednog poslodavca ili mogu sad npr počet radit kod drugog pa onda ostvarit pravo? Tko bi me onda zapravo plaćao, HZZO ili poslodavac? I koliki postotak od plaće bi mi se uplaćivao, ako je uopće tako nešto moguće? Hvala svima, pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija