Jump to content

Simba031

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na detaljnim objašnjenjima i informacijama! Pozdrav!
  2. Ma ništa, stvarno i je smiješno, da mi je netko drugi pričao smijao bi se i ja. Nije baš da je auto bio u plamenu, naravno sa sam mislio da ću to obaviti za pola sekunde, ali u tih pola sekunde se kompletna situacija promjenila. Ono što mene zapravo najviše zanima da li da u sklopu žalbe pišem i da sam bio vezan? Jer sam stvarno bio vezan i vjerujem da je to što je on bio poprilično bjesan uzrokovalo da nadoda i to. Naravno nemogu dokazati, kao što nemože ni on, ali kao što je već spomenuto, uglavnom se uzima iskaz policajca kao vjerodostojan. Znači u biti mi savjetujete da neidem na poništenje kazne s nekim opravdanjem tipa nisam se mogao zaustaviti a da time ne ugrozim... bla, bla, sklizak kolnik bla,bla... Prometni policajac je prenaglo reagirao nisam stigao... bla, bla, već da idem s onim kako je bilo pa šta bog da? Samo me zanima još to za pojas, znači li mi išta što nisam kažnjavan u zadnjih godinu dana (to sam pročitao negdje), i naravno, lega kolke su šanse?!
  3. Ispričavam se, ali nisam našao ništa slično iako pregledavam threadove na ovom forumu, pošto u situaciji nije bilo ozlijeđenih ili materijalne štete. Bio sam smotan, možda sam i sad, ali trebam pomoć. Meni je ovo poprilično unikatno, iako vjerujem da ste se vi svega nagledali i načitali. Svi se samo smiju, a meni baš i nije do smjeha. Ako mi ne želite odgovoriti, nista trebali vrijeđati.
  4. Dakle situacija je slijedeća: Vozio sam u Osijeku Vukovarskom ulicom u smijeru zapad prema istoku na radni dan u 7.45 u desnoj traci, kada sam se približavao raskrižju s Trpimirovom ulicom. Zbog velike gužve prometom je regulirao prometni policajac. Naravno, pošto je gužva, cestom se kreće oko 20 kmh, i ja kao i milijun puta prije toga idem zapaliti cigaretu, prometnik mi je okrenut bočno, znači prolazim. Ispred mene je jedan automobil, a iza mene cijelo čudo njih. I dešava se slijedeća situacija. Meni ispada zippo kojim palim cigaretu iz ruke i ravno pod sjedalo, naravno. kroz par sekundi osjetim dim i miris paljevine, pošto je plamen počeo topiti presvlaku ispod mog sjedala. Naravno panično reagiram i posegnem rukom ispod sjedala da nađem zippo i ugasim ga, prije toga pogledam situaciju, znači nastavljam sporo naprijed jer je prometnik tako postavljen. U sekundi kasnije kad sam podigao pogled automobil ispred mene je prošao raskrižje, a prometni policajac promjenio položaj. Ja naglo kočim i zaustavljam se na otprilike pola raskrižja. Policajac zaustavlja sav promet i diže dreku, nalaže mi da parkiram sa strane i nakon što upali semafor dolazi do mene i tu počinje... Da imam sunčane naočale i ništa nevidim, da glazba trešti i ništa nečujem. (Naočale - istina, al je sunce; glazba - istina ali radio normalne glasnoće). Da sam ugrozio njega na sredini raskrižja i da je mogao poginuti (iako mu je trebalo nekoliko dobrih koraka da dođe do mog automobila nakon što sam se zaustavio). Da me jedino što me sada može spasiti od vozačke na godinu dana je 500 kn na licu mjesta (izgubio sam posao u sedmom mjesecu i na birou sam, imam 20 kn u džepu). Da njega ništa ne zanima i da mu je sad dosta svega ii da će se on osobno pobrinuti da dobijem maksimalnu kaznu. Nakon tog monologa uzeo je papirić i moju vozačku i prepisao podatke. Mjesec dana kasnije dobio sam prekršajni nalog po kojem sam kriv po odredbi čl. 32. st.1. u vezi s čl.32. st.4. zakona o sigurnosti na cestama (3000kn) i da tjekom vožnje nisam koristio sigurnosni pojas (500kn). i zabrana upravljanja vozilima od 6 mjeseci. Ovo za sigurnosni pojas nije istina, nikada nevozim nevezan. Nije mi dao ništa na potpis, već se vratio reguliranju prometa. E sad... Kako i na koji način uložiti žalbu ili prigovor (koja je razlika?!) Također, neznam vrijedi li išta činjenica da nisam kažnjavan u zadnjih godinu dana. Znam da pušenje u automobilu nije zakonom zabranjeno, ali isto tako sumnjam da bi mi puno pomoglo u žalbi. Al stvarno sam se uspaničio! Na koji način izbjeći ili makar ublažiti kaznu. Zabrana upravljanja i nije toliki problem, koliki su financije, koje nemogu stvoriti u roku od osam dana. Ukratko, molim vas, pomozite mi! Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija