Jump to content

pixa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pixa objavio

  1. pixa

    Kućna radinost

    Pitanje - nisam sigurna jesam li dobro shvatila: znači ukoliko se otvori kućna radinost (kod mene se radi o pletenju/heklanju) godišnje bih trebala platiti 1912,00 kuna - bez obzira na prihode?
  2. Molim Vas za pomoć. Iz hobija se bavim izradom heklanih/pletenih predmeta i postoji interes za kupnjom mojih predmeta. Nikako nisam željela prodavati iste na crno zato što želim izbjeći moguće kazne i nisam sklona kršenju zakona. Razmišljala sam da hobi pretvorim u neku vrstu legalnog posla uz moj redovni posao koji radim. Kako u to ne mogu uložiti puno vremena ne očekujem velike prihode od tog posla. odnosno očekujem da će ukupni prihodi biti od 2.000-10.000 kuna godišnje. Moje je pitanje što je najbolje i najisplativije otvoriti u ovom slučaju. -Pročitala sam da bih mogla otvoriti domaću radinost (ili kućnu?) ali da su godišnja davanja oko 4000 kuna. Ne znam je li to točna informacija, ali ako je tako to su mi prevelika davanja s obzirom na očekivana primanja -Također sam razmišljala o otvaranju zadruge sa prijateljicom koja radi šivane predmete. Je li to uopće moguće da svatko radi svoju vrstu predmeta i kako se onda dijele prihodi od zadruge? Da li se dijele 50% svaka ili ovisno o zaradi svake ili je na nama da to odredimo statutom? O obrtu ili d.. ne znam ništa ili gotovo ništa tako da me zanimaju sve info koje mogu dobiti vezano uz ovu temu. Prodaja bi išla i preko interneta pa sam htjela pitati i je li u svim ovim djelatnostima dozvoljeno prodavanje u inozemstvu i plaćanje preko paypala i sličnih službi? e da prodavala bih i mustre, znači to nije prodaja gotovih proizvoda nego slanje samo pdf file preko maila, je li to dozvoljeno ili je to dodatna djelatnost? zahvaljujem unaprijed
  3. Hvala na odgovoru. Još me samo zanima ako firma ode u stečaj nakon što meni završi čuvanje trudnoće i već krene rodiljni dopust, da li prvih 6 mjeseci imam pravo na naknadu u iznosu cijele plaće ili automatski s datumom otkaza prestaje isplata cijelog iznosa plaće i počinje isplata iznosa za nezaposlene osobe.
  4. imam slično pitanje tj nadopunu pitanja, ako je firma ode u stečaj za vrijeme čuvanja trudnoće, zar nije obaveza prijaviti se na hzzz kao nezaposlena osoba? Ako se prijavim na hzzo kao nezaposlena osoba onda dobivam iznos porodiljne naknade za nezaposlene osobe (1700 kn? ili tako nešto, odnosno na čuvanju 900 kn). U principu zanima me ako sam na čuvanju trudnoće i firma mi ode u stečaj, da li i dalje imam pravo na iznos od 4200 kn na čuvanju i punu plaću prvih 6 mjeseci? Odnosno da li mogu ne prijaviti se na hzzz (pretpostavljam da imam prekid staža i nemam više zdravstveno osiguranje ako se ne prijavim).. malo konfuzno pitam, ali nadam se da ćete razumjeti što mislim i da će mi netko moći pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija