Jump to content

tea32

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije dvije i pol godine pokrenula sam zahtjev za uzdržavanje djeteta i na raspravi sam zatražila zaostatke od dana podnošenja tužbe.Na današnjoj rapravi sutkinja mi je dodjelila alimentaciju no tražene zaostatke ne spominje u zapisniku.Čitanje presude zakazano je za mjesec dana pa me zanima da li će se ti zaostatci navesti u presudi ili zaostatke moram tražiti posebnom tužbom.
  2. Prije dvije i pol godine pokrenula sam zahtjev za uzdržavanje djeteta i na raspravi sam zatražila zaostatke od dana podnošenja tužbe.Na današnjoj rapravi sutkinja mi je dodjelila alimentaciju no tražene zaostatke ne spominje u zapisniku.Čitanje presude zakazano je za mjesec dana pa me zanima da li će se ti zaostatci navesti u presudi ili zaostatke moram tražiti posebnom tužbom.
  3. pozdrav,imam jedan problem za koji u ovom trenu smatram da je nerješiv ali nadam se da ima netko iskustva tko će mi unjeti barem malo svjetla u ovaj tužan dan.Naime,imala sam kredit za auto u jednoj auto kući tj. preciznije u porche mobilitju na 84 rate.Rate sam plaćala sa malim zakašnjenjem ali ništa zabrinjavajuće dok mi suprug nije ostao bez posla i nismo ih mogli više plaćati u tolikoj mjeri,preciznije bili smo tri rate u zaostatku.anas kada sam nazvala da saznam saldo i da mogu uplatiti barem jednu ratu rekli su mi da mi je raskinut ugovor sa njima i da im je osiguravajuća kuća isplatila moj dug i za sve daljnje inf. da se javim osiguranju.Nazvala sam ih i rekli su mi da moram platiti ili cjelokupni dug koji naravno nisam u mogućnosti,ili 50% od duga i ostatak da platim u 12rata za što isto nisam u mogućnosti,ili da donesem ključeve od auta,oni da će procjeniti vrijednost a ostatak da moram platiti.Na kraju svega ja plaćam kredit i kamate kao da imam auto i ostajem bez auta.Ne znam imam li koju opciju,u kojem vremenskom roku pljene auto,da li ako sama prodam auto novi vlasnik snosi kakve posljedice,da li mi se auto može zapljeniti bez odluke suda?ako osiguravajuća kuća ide sa prijedlogom za ovrhu da li je to proces koji traje mjesec-dva,ili oni odmah mi mogu zapljeniti auto?Nadam se da nisam zakomplicirala sada.Nadam se da će se naći netko tko mi može pomoći svojim savjetom, unaprijed zahvaljujem.
  4. Pozdrav svima, neću dužiti sa svojom pričom,već postaviti pitanje na koje se nadam da će mi netko moći odgovoriti. Prije šest godina upoznala sam svoga muža koji je prije živio sa jednom ženom sa kojom imaju sina.Nisu bili u braku,razišli su se i djete je ostalo sa mamom.Zbog nebrige o njemu i njenoj nesposobnosti djete je došlo kod nas.Gospođa iz centra za socijalni rad je bila kod nas,obavila sa mužem razgovor i dala mu savijet da na sudu podnese zahtjev za skrbništvom nad malodobnim djetetom.Rekla je da to ne ide preko njih i da moramo sami podnjeti zahtjev.Kako nemam nikakvoga iskustva u tome molila bi nekoga ako mi može ukratko dati upute što napisati u tom zahtjevu.Da li se mora nešto posebno pisati ili je dovoljno navesti samo razloge zašto podnosimo zahtjev. Unaprijed zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija