Jump to content

gigic23

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim lijepo za savjet. Radi se o tužbi za naknadu štete. Temeljem žalbe mene kao tužitelja na prvostupanjsku presudu, drugostupanjski sud donosi u dijelu imovinskog zahjeva - PRESUDU, a u dijelu - RJEŠENJE kojim se za odnosni dio predmet vraća istom prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje. Upute o mogućnosti pravnog lijeka nema. Vrijednost predmeta spora nije velika (manja je od 50.000 kn ukupno), ali ne zbog stvarnih okolnosti i neupitnih činjenica, već zbog vrste odštetnog zahtjeva i uvriježene anticipacije da je u tom području vješatak uvijek struci lojalan,te svjedoči čak neutemeljeno na materijalnim dokazima. Predmet je zbog duljine dosadašnjeg trajanja spora i dopunskog vještačenja, od strane suda nazvan - SLOŽENIM. Odnosni dio za koji drugostupanjski sud donosi presudu, kao tužitelj smatram dokazivo - nepravičnim. Da li bez obzira na postavljen apsolutno niski odštetni zahtjev, mogu podnijeti kakav izvanredni zahtjev za revizijom? Da li već u ovakvoj fazi postupka mogu podnijeti ustavnu tužbu zbog nepravičnosti presude i time kršenja Ustavom garantiranih temeljnih ljudskih prava? HVALA
  2. Zahvaljujem se na vašim stavovima i razmišljanjima. Mislim da ću postupiti kako sam i prvotno razmišljala. Kao laik znano mi je da na rješenje državnog odvjetništva nema žalbe, ali svakako bilo bi logično da se možeš žaliti na duljinu trajanja nepostupanja. Samim time nije ti godinama dozvoljen pristup sudu, te se kazneni progon primiče zastarnom roku. Ako se ne varam i državno odvjetništvo je pravosudno tijelo. Stoga ukoliko prijava na odvjetništvu (na kraju odustali od progona, te ja pruzimam progon pred sudom kao oštećenik-tužitelj) + postupak pred prvostupanjskim sudom, traje sedam godina (do sada bez ikakve odluke), onda..........idemo u Evropu!
  3. U kaznenom predmetu sada sam u svojstvu oštećenog kao tužitelja, nakon odustanka od progona državnog odvjetništva. U pitanju je teško kazneno djelo u kojem bi eventualno dosuđena odšteta oštećenom išla na teret državnog proračuna. Zbog toga i može sa stanovišta države biti razumljivo višegodišnje sasvim pasivno pravosudno postupanje općinskog državnog odvjetnišzva i prvostupanjskog suda ( nije doneseno nikakvo rješenje niti presuda ). Kao oštećenik da li imam pravo postaviti zahtjev za naknadu zbog nerazumno dugog i neekonomičnog pravosudnog postupka i kome uputiti zahtjev? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija