Jump to content

japija

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, živim u BiH i vozilo mi je na BiH tablama, nemam prebivalište u RH. Prije par dana vozim se iz Splita ka granici i prije Dicma vidim radar tronožac i zaustavlja me policajac i kaže da sam malo prekoračio brzini, nije rekao koliko i da je kazna 500 kuna a ako odmah platim 250 kuna. Ja mu kažem ok ali nemam kuna kod sebe mogu li platiti karticom. On kaže da nema aparat za kartice i šalje me na bankomat u Dicmo. Odem u Dicmo i jedva nađem bankomat ali isti ne radi. Vratim se nazad i kažem mu da bankomat ne radi. On kaže da sada odem u Dugopolje u radnu zonu i tražim tamo bankomat. Vratim se nazad do Dugopolja i nekako uspijem nači bankomat i isplatim mu 250 kuna. Zanima me ima li pravo policajac tako maltretirati nekog i kakva su moja prava u tom slučaju? I moraju li imati pos aparat za naplatu putem kartica? Hvala unaprijed na odgovoru.
  2. E ovako, kompletna se priča rasplela a ide ovako: Neka zena je prije par godina prodala vozilo nekom covjeku. Taj cvjek je zeni dao neki predujam i dogovorili su se da joj ostatak donese naknadno. Zena mu je dala svoju osobnu i prometnu i taj covjek je uredno registrirao vozilo na sebe. Nakon toga nikada toj zeni nije isplatio ostatak novaca nego je vozilo odmah preprodao. Vozilo je od njega kupio neki covjek, od toga covjeka jedan drugi kupac i tek od toga zadnjega kupca sam ja kupio vozilo što znači da sam ja po redu 3. regularni vlasnik vozila! Zena sa pocetka price kada je uvidjela da nece dobiti ostatak novaca je odlucila sve prijaviti policiji u 12. mjesecu prošle godine, 2 mjeseca nakon što sam ja registrirao vozilo. I pri sadašnjoj registraciji policija je meni oduzela vozilo jer je rutinskom provjerom pri registriranju uvidjela da je za njim raspisana tjeralica u 12. mjesecu prošle godine. A iz tuzilastva je dosla naredba da se vozilo zadrzi u policijskoj postaji do okoncanja sudskog postupka izmedju zene i covjeka koji je njoj ostao duzan novac. Ja sam angazirao odvjetnika da mi se vrati vozilo jer mi se sve skupa cini dosta apsurdno i sada cekam sto ce se dogoditi.
  3. U autokući su mi već dali neko privremeno zamjensko vozilo a nude mi da iz njihova asortimana rabljenih vozila izaberem neko vozilo u trajno vlasništvo, konkretno su mi ponudili jedan model koji je slabije vozilo od moga koje mi je policija oduzela. Obzirom da je situacija apsurdna i da mi je oduzeto praktički čisto i regularno vozilo ja sam sada u dilemi da li da cekam rezultate istrage za koju pretpostavljam da ce se zavrsiti povoljno za mene ali ne znam koliko će trajati (obzirom na brzinu naše policije)? Jer ta istraga može trajati u nedogled, danas sam zvao u policijsku postaju i kažu da nisam jedini i da ne znaju kada će se istraga dovršiti. Ili da uzmem ovo vozilo u autokući koje mi nude u trajno vlasništvo, po principu da izvučem bilo što iz svega ovoga. Zar nije apsurdno da "krađu" vozila prijavite nakon nekoliko mjeseci ili godina i policija to uvaži i oduzme vozilo poštenom vlasniku?
  4. Prije svega hvala na odgovoru. Zanima me kakve su šanse da se meni iz policije vrati moje vozilo? Jer ono nije ukradeno nego je situacija kako sam već opisao, navodno je neka gospođa prodala prije nekoliko godina to vozilo i dobila određeni iznos ali joj je kupac ostao dužan još novaca i kada joj nije isplatio ostatak ona je je nakon što je čekala oko 9 mjeseci da joj plati prijavila da je volzilo ukradeno ne bi li na taj način nekako nadoknadila to dugovanje. Policija je izdala tjeralicu na osnovu te njene prijave i meni su oduzeli vozilo koje i sada stoji pred policijskom postajom, evo već 5. -ti dan. A ja sam poprilično bijesan na sve jer nemam veze s tim. Iz auto kuće mi nude da uzmem drugo vozilo, ali nemaju takvo koje sam ja vozio nego vozilo druge marke koje se meni bas i ne svidja. Zato me zanima kakve su sanse, obzirom na bizarnost slučaja, da mi se vrati z policije moje vozilo? I imam li pravo pitati u policiji dokle je stigla istraga? Od kako su mi uzeli vozilo nitko me iz policije nije kontaktirao!
  5. Poštovani, prije 5-6 dana pilikom registracije vozila obaviješten sam iz policije da dodjem u postaju. Kada sam došao rekli su mi da je za mojim vozilom izdana tjeralica i da ga moraju oduzeti što su i učinili. Vozilo sam kupio prije godinu dana u privatnoj auto kući koja se bavi prodajom rabljenih vozila i tada sam ga bez problema registrirao i napravio vlasničku knjižicu. Policajci su mi rekli da sam vozilo registrirao u 10. mjesecu prošle godine a da je prijava za krađu došla 2 mjeseca nakon što sam ja registrirao vozilo. Naknadnim provjerama utvrdio sam da vozilo nije ukradeno nego da je prilikom neke od prošlih preprodaja došlo do nekih dugovanja, i kada neka od stranaka koja je navodno prodala vozilo prije 4-5 g nije dobila sav novac za njega odlučila je prijaviti da je ukradeno. Zanima me na koji način ja mogu vratiti svoje vozilo jer nije ukradeno, a prije mene su bila 2 regularna vlasnika, jer što ja imam s tim ako je netko nekada nekome ostao dužan za vozilo, ja sam ga regularno platio i registrirao kao i prijavio na svoje ime? Kakve su mi šanse da budem obeštećen ako se odlučim za tužbu protiv auto kuće koja mi je prodala vozilo (u to vrijeme je vozilo bilo regularno)? Napominjem da me već 3 dana nitko nije pozvao iz policije da dam neku izjavu što mi je jako čudno jer sam očekivao poziv od istražitelja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija