Jump to content

Adastria

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima, međutim nemam pojma kako ću dobiti te obračune jer smo imali jednog čovjeka u računovodstvu koji je također dobio otkaz Ja također imam potpisan i popečaćen papir na kojem stoji 'Dogovor o isplati ZAOSTALIH plaća', gdje su navedeni datumi do kojih bih trebala dobiti zaostale plaće - je li možda taj dokument valjan za ovrhu, obzirom da piše ta velika rječica iz koje se vidi da mi nije plaćeno?
  2. Što se tiče inspekcije, ona je već bila za vijeme mog trajanja otkaznog roka i poslodavac je novčano kažnjen (no ne zbog neisplate plaća, nego zato što nije imao radnu dozvolu u Hrvatskoj) i izrečena je mjera zabrane poslovanja te su zapečaćeni uredi, međutim tvrtka i dalje posluje - samo ne iz tih ureda. Na platnim listama koje sam dobila ne piše da je to neisplaćena plaća, nego samo stoji 'Obračun plaće za (mjesec) i stoji datum isplate: 15. (mjesec) 2010.' Kad ću slati zahtjev za zaštitu prava, šaljem li ga na adresu na kojoj sam obavljala posao ili na adresu na kojoj je registrirana tvrtka (nisu jednake)?
  3. Pozdrav, nadam se da mi netko može pomoći vezano za situaciju s neisplatom plaća. Poslodavac mi nije uplatio plaću za osmi, deveti i deseti mjesec. U devetom mjesecu su svi iz firme dobili otkaz kao tehnološki višak. U međuvremenu je direktor našao novog poslovnog partnera koji je obećao svima isplatiti dugovanja. Potpisali smo i 'plan otplate zaostalih plaća' u kojem su stavljeni datumi do kojih će uplatiti novac koji duguje, no do toga nije došlo, a njih dvojica su nestali. Nitko ih nije vidio već tjednima, ne javljaju se na mobitele i dr. Za odvjetnika i tužbu nemam novca, a niti mogu čekati dvije - tri godine da se spor riješi na sudu jer sam zbog neisplate plaća i prirode posla kojeg sam obavljala zapela u velikim dugovima. Jedna kolegica je rekla da je platna lista za neisplaćene mjesece dovoljna za ovrhu. Mogu li štogod s time? Koliko je potrebno da se završi ovrha i kako je se pokreće? Hoće li biti problem što je direktor iz Slovenije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija