Jump to content

ETNAJ

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ETNAJ objavio

  1. Evo da se i ja javim .Danas sam zvao tetu za dionice HRVI (uspio dobiti nakon 10 zvanja) .Predao sam zahtjev u ožujku 2006.god. I kaže ona meni da hoću li čekati još nekih mjesec dva dana ili ću da mi napiše rješenje odmah . Pitam zašto čekati ako može odmah i kaže ona meni da će biti možda neke bolje dionice ili da će mi odmah dati od Lošinjske plovidbe , a ja pitam koje su to bolje i ona nezna . najbolje su one koje dobiješ ODMAH jer tko garantira da će biti ikakvih .

    Javiti ću vam za koliko dana su došle .

     

    Lipi pozdrav svim dragovoljcima i braniteljima !

    PS I onima koji ih nisu zaboravili i koji im pomažu na bilo koji način

  2. Lipi potdrav svima na forumu , posebno onima najaktivnijima ! E ovako , dragovoljac sam DR od 01.09 1991 . Umirovinu sam poslan 01.09.2006.god.kao DVO zbog profesionalne nesposobnosti za rad ali da vas više ne zamaram sa tim imam jedan drugi "problem" za razdoblje od 01.09.1991. do 15.04.1993 vodim se u dvije postrojbe (pričuvnoj i gardijskoj) mada sam bio samo u jednoj i primao samo jednu plaću što je i normalno i virujte mi da više ni sam neznam u kojoj sam bio jer mi obe postrojbe daju uredno potvrdu o pripadnosti . Evo da malo bolje pojasnim , prvi ugovor sam potpisao 1991.god u pričuvnoj brigadi koja je imala jednu djelatnu bojnu i u toj brigadi sam ostao do njezina gašenja 31.12.1999.god .Ali evo problema , nemam niti jedan dan prekida od 1991 do umirovljenja ali imam prekid DVS od 15.04.1993 do 2006 kada sam ponovo potpisao ugovor u toj istoj pričuvnoj postrojbi . Raskid ugovora sam dobio od gardijske brigade i to u rješenju stoji da je raskid na moj osobni zahtjev , ali ja taj zahtjev nikad nisam podnio jer nisam ni bio u toj postrojbi ali to me onda nije smetalo jer mi je bilo svejedno dali sam pod ugovorom ili ne , onda je bilo bitno ratovati i bio sam premlad da bih razmišljao o budućnost ,živilo se i ratovalo dan za dan.Zanima me kako su to mogli napraviti. Ratni put mi je napisala pričuvna postrojba jer su svi moji zapovijednici bili u njoj a ta gardijska postrojba mi i ne može izdati ratni put jer nisam bio kod njih ali raskid djelatne vojne službe su mi mogli napraviti.

    KAKO???? :-?:-?:-?

  3. Kao prvo neznam da li se može mijenjati ali znam u čemu je problem takvih ratnih puteva.Njih ti pišu ljudi koji ma si ti samo ime i broj u onom kompjuteru i on ti onda samo napiše ono osnovno što vidi žnači postrojba , vrijeme pristupa u HV i gdje je postrojba ratovaka .MOJ savjet je da ti ratni put napiše tvoj zap.satnije ili bojne iz rata koji najbolje znaju gdje si bio i što si radio u ratu i sa njima ideš kod javnog bilježnika to ovjeriti i nakon toga to pošalješ (odneseš) u postrojbu ako nije rasformirana a ako je rasformirana raspitaj se tko je pravni nasljednik postrojbe (mislim da su to zapovijedništva korpusa) i tamo ti oni trebaju napraviti prijepis ratnog puta koji treba potpisati i ovjeriti sadašnji zapovijednik.

    Mislim da tako ide ali još se raspitaj ,i nikada se ne predaji do kraja igre uvijek možeš pobijediti.

  4. Hvala Mrljavac!

    Odbačen od detonacije granate na bojišnici u slavnoj akciji OLUJA kao zap.pješačkog voda ne na prvoj crti obrane nego u napadnim djelovanjima (prošli prvu crtu). Ono 70%vojno 30%civilno je službeno iz Tvrtkove , a ratni put mi je pisao suborac iz satnije koji je napredovao malo više od mene (po svojim zaslugama),

    Kolika bi onda bila mirovina sa ovih 70-30 ?

     

    PS.imam još pitanja u svezi sa vojskom ,ali o tome drugi put (stambeno,raskid ugovora isl.).Mogu li o tome na ovom forumu ili nekom drugom?

    Caps lock je sad OK!

    Zahvaljujem unaprijed.

    nisam više anoniman sad sam ETNAJ

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija