Jump to content

Ivko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radio sam u jednoj firmi do 1998 godine kada sam otišao vani. Nedavno po povratku sam se ponovno zaposlio ali me ne mogu osigurati jer sam navodno još osiguran kod prošle firme. Napominjem da je ta firma otišla u stečaj još davne 1998. Koliko sam ja shvatio oni me jesu odjavili sa mirovniskog ali zašto nisu i sa zdrastvenog nemam pojma. Što da napravim pošto sa vlasnicima te firme nemogu nikako stupiti u kontakt, a sadašnji poslodavac me ne može osigurati dok to ne riješim.
  2. Riječ je o dvije ostavinske rasprave, jedna u Njemačkoj koja je održana sa nevažećom punomoći jer notar tamo nije znao da je jedan nasljednik umro već je vjerovao da odvjetnik ima valjane punomoći, te drugoj kod nas koja je skoro gotova. Pojavljuje se više prekršaja ili kaznenih djela, kako u Njemačkoj pa tako i kod nas. Po mom shvaćanju, Osim čiste prevare nasljednika,imamo i prevaru države. Naime prije je bilo riječ o prvom nasljednom redu a sada drugom, što znači da je u Njemačka država oštećena za oko 30% poreza na nasljedstvo a RH za 5%. Volili bi znati o kojim se prekršajima odnosno kaznenim djelima radi. Koje su posljedice za odvjetnika a koje za nasljednika?
  3. Tijekom ostavinskog postupka došlo je do smrti jednog od nasljednika a odvjetnik je u dogovoru sa jednim nasljednikom umrlog nasljednika nastavio ostavinski postupak.Napominjen da o smrti nasljednika nije obavijestio ni javnog bilježnika a ni ostale nasljednike koji misle da je prethodni ostavinski odavno završen. Koje prekršaje ondnosno kaznena djela ovdje rade?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija