Jump to content

palmica

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam što ste mi odgovorili! Zaboravila sam napomenuti da kuća nije sagrađena prije 1968 to znam od susjeda ali imam problem da nitko ni nezna kada je točno građena zato sam predala zahtjev u državni arhiv tamo su me poslali iz gruntovnice.....sad čekam da mi jave... Nisam shvatila za geodeta jel ga trebam ili ne? za projektanta(arhitekta) sam i mislila da moram....zahtjev za izvedeno stanje se predaje u urbanizmu? zajedno s kopijom katas.plana,vlas.listom i projektan.dokumentacijom?
  2. Poštovani,molim pomoć ...Naime kupila sam kuću koja je ucrtana u katastru 38m2 a u biti ima nekih još 10m2 koji je nadograđen na taj dio.... međutim ja osim u katastru što je ucrtano onih 38m2 nemam nikakvih papira pa sam u državnom arhivu zatražila da mi pronađu građevinsku dozvolu ...e sad mene zanima šta ja trebam legalizirati u slučaju da se pronađe građ.dozv.? ili pak ne nađe? pritom mislim jel trebam i projektanta i geodeta ili samo projektanta? i dali je upis u katastar nužan odmah nakon ishodovanja rjršenja o legalnosti objekta izdan od strane urbanizma?? u dvorištu nema nikakvih dodatnih objekata samo me mućih tih 10m2 nadograđene kuće... Hvala!
  3. Gdje mogu zatražiti tu ispravu? na sudu ili gruntovnici? hoće li nam sud poslati opet rješenje po kojem je sad on sam valsnik imali i u tom slučaju rok za žalbu? mislim da se radi o darovnom ugovoru s kojim je deda dao tom sinu prije 20 godina tako kažu ali mi nije jasno kako je moguće da sud to nije prihvatio na prvoj ostavinskoj pa je rasporedio na jednake dijelove sima nama i postalo pravomoćno a sad taj valjda darovni vrijedi kad smo se svi već uknjižili? kakav je to zakon? dali je moguće da se takav paradoks dam ti pa ti uzmem i to gle čuda u samo par dana se događa? i samo da Vas još pitam ako sumnjam u pravovaljanost isprave odnosno u djedov potpis da je to njegov šta se u tom slučaju radi kako provjeriti? A šta je s porezom koji sam već uredno prijavila? Zahvaljujem ljudima koji imaju strpljenja čitati i odgovarati
  4. više mi ništa nije jasno! upravo sam uvidjela da se promjenilo stanje u zemljišnim knjigama na ime onog što uživa u posjedu a bio je u 1/4 dijela nasljedstva kao i ja.Kako je moguće da u par dana dobijem pravomoćno rješenje i izvadim vlasnički list predam za porez i krenuvši u bitku za razdiobu vlasništva sad je sve na njemu? jel ja ovo sanjam ili šta? kako je to moguće??????? šta sad ja da radim?
  5. Hvala Vam na odgovoru! zaboravila sam naglasiti da kad je djed umro ja sam tad bila maloljtna pa je moj skrbnik išao umjesto mene na prvu raspravu ostavinske i on je tamo izjavio da ako imam ikakava prava da se prihvačamo i onda su počela natezanja braća i sestara za neki dio pa su se tužakali pa je onda sud kroz to sve pronašao naknadnu pronađenu imovinu i rasporedio je ovako gore napisano nisam se pojavljivala na ostale tasprave koje su se vodile između njih.Ako sam sad dobro shvatila ja bi trebala pokrenuti prijedlog sudu o razvrgnuću suvlasništva? možete li mi o tome nešto napisati?
  6. Molim za žurni odgovor.Naime ostavinskim postupkom naslijedila sam 1/4 kuće i zemljišta djedovine umjesto moje pokojne mame jer djed nije ostavio oporuku.Ostali naslijednici su još njegovo 3 djece.Problem je što jedan od ujaka uživa u svemu tome već dugi niz godina.Iskreno djed je umro prije 14 godina i oni su se između sebe natezali a moram napomenuti da nismo u dobrim odnosima pa neznam sve detalje oko tih rasprava jer nisam bila prisutna.Sad nakon toliko godina je pronađena naknadna imovina i raspoređena je ta sva imovina na 4 dijela od strane suda odnosno rješenjem koji je imao rok za žalbu 15 dana nitko se nije žalio i postalo je pravomoćno i uknjiženo je na mene ta 1/4 i obavila sam prijavu poreza sad kad je to sve gotovo pitala sam ujaka kako čemo se dogovoriti oko isplate jer on je taj koji uživa u tom posjedu on nije htio ni čuti već mi je rekao da će doći još jedno rješenje i da će mi uzeti tu 1/4 e sad meni nije jasno po kojoj osnovi on meni može poništiti osporiti moja prava i šta ja moram napraviti? dali ti netko može oduzeti već uknjiženu imovinu? i o kakvom drugom rješenju on govori?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija