Jump to content

plavizid

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li se naknada dobivena od HZZO-a za bolovanje vlasnika obrta priznaje kao dohodak u knjizi primitaka i izdataka? U 2008. se priznavalo radniku, ali vlasniku ne. Da li ima izmjena od tada?
  2. Tko ima prednost pri zapošljavanju po zakonu, osoba A ili B ? Osoba A ima završen pravni fakultet, a osoba B upravni(višu). Osoba A nema iskustva kao tajnik,ali ima preporuku škole u kojoj je upoznata sa tajničkim poslovima u osnovnoj školi. Osoba B ima radnog iskustva kao tajnik u dječjem vrtiću. Osoba A dolazi sa zavoda za zapošljavanje, a osoba B dolazi sa zamjene ( znači s posla na posao jer završava rok zamjene tajnice vrtića).
  3. Cigo1,znam da ne potpisujem "pripravnički ugovor" nego ugovor o radu na određeno vrijeme, ali eto izostavih navodnike u prethodnom navodu. Hvala vam na odgovorima.
  4. Na vidiku su mi dva posla, ali niti jedan siguran. Ako potpišem pripravnički ugovor na određeno vrijeme od 12 mjeseci, mogu li ga nakon mjesec dana raskinuti, tj. dati otkaz? Moram li odraditi otkazni rok? Drugi posao bi bio više plaćen i zanimljiviji, ali ni za njega nisam siguran ću ga dobiti. Znači ,treba mi posao, prihvatio bih prvi posao, a ako mi se otvori šansa, prebacio se na drugi posao. Koje su posljedice za mene? Molim vas brzi odgovor !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija