Jump to content

FORE

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je FORE objavio

  1. Temeljem drugih stvarnih prava u ZK-težačko pravo,stečen je pravni osnov posjedovanja-registrirano u katastarskoj evidenciji po posjedovnom listu. Tražim mišljenje stručnih osoba u svezi promjene vlasništva sa-FNRJ(opčenarodna imovina)na Republiku Hrvatsku,glede zadržavanja kvalif.posjeda i stvarne konzumacije istog na terenu. Postoji nasljedni niz između pravnih prednika i pravnih sljednika temeljem rješenja o nasljeđivanju.
  2. Nekretnina je postala vlasništvo naših prednica temeljem zakona 1946,odnosno pravomočne agrarne odluke iz 47. 30.11.1948 na istoj nekretnini se temeljem uredbe od 3.06.47 kao vlasnik se upisuje opčenarodna imovina. Tražimo objašnjenje dali je ovo teretni upis ili bezteretni upis? Ako je bezteretni upis to znači poništenje agrarne odluke o dodjeli zemljišta. U slučaju teretnog prenosa trebalo bi prestavljati samo privremeni upis do upisa po agrarnim odlukama. U gornjem slučaju imamo situaciju vrhovnog vlasništva(porezna općina) i koristovnog vlasništva(težačkog prava) koje je bilo odlučujuče ,uz kvaliicirani posjed,za stjecanje vlasništva po zakonu iz 46. Molim možete li komentirati upis opčenarodne imovine i to upisane bez organa upravljanja za svako pojedino biče.
  3. Molim tumacenje istovremenog upisa vlasnistva temeljem pravomocne agrarne odluke i temeljem UREDBE od 3.6.47. po kojoj je izvrsen ispravak uknjizbe sa opcine na opcenarodnu imovinu FNRJ.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija