Jump to content

mare68

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru. Tako sam i ja to pretpostavila i protumačila iz ZOR-a. Sada znaći treba biti taktićan i ostvariti svoje pravo.
  2. Radim kao prodavač. U ugovoru piše da imam pravo na dnevni ,tjedni i god.odmir. Dnevni koristim u hodu jer sam sama i jedem dok nema kupaca. Radim 6 dana u tjednu, odnosno 40 sati. Nakon radnog vremena izgubim oko 30 minuta zbog polaganja utrška u banku. To mi poslodavac ne ubraja u radno vrijeme kao ni trošak prijevoza do banke i natrag. Zanima me imam li pravo na nadoknadu od pola sata za marendu i pola sata zbog odlaska u banku. Odnosno da mi se piše da radim sat vremena duže dnevni. Hvala.
  3. Ne idite u Finu bez svih potrebnih dokumenata.Prošla sam kroz taj pakao.Prijavila sam poslodavca inspekciji rada.Našla odvjetnicu koja se bez naknade vukla po sudu i dobila sudski spor tako da imam pravomočno rješenje zbog neisplate tada samo 4 plače.Fina mi je poslala račun od 100 kuna jer su mi vratili svu dokumentaciju.Nisu mogli ništa napraviti.Inspekcija mi se pismeno obratila da su poduzeli pravne korake protiv poslodavca(i prijave)a ja da svakako svoje potražim preko suda.Tada sam več 4 mjeseca imala pravomočno rješenje.U međuvremenu je poslodavac otišao u stečaj.Da skratim,od 12 neisplačenih plača dobila sam 3 minimalca od agencije za radnička potraživanja u slučaju stečaja i 50% opremnine.To je sve!Još uvijek se tvrdoglavo nadam i pokušavam naći način kako do svog pošteno zarađenog novca ali ništa od toga.Još veći mi je problem što sam ostala bez stalnog radnog odnosa nakon 15 godina u istoj firmi a danas mi na molbe nitko ni ne odgovara.Pokušajte naći odvetnika koji naplačuju tek onda kada su obavili posao i uspjeli naplatiti.Mi smo dogovorile 10% ali do današnjeg dana žena nije uzela ni lipe jer nema odakle.Sretno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija