Jump to content

0posejdon0

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kao prvo nije mi bila namjera da kritiziram rad nekih policijskih sluzbenika (bar ne prvotna) nego da mi netko udijeli neki koristan savjet u vezi rijesavanja moga slucaja. Neka konkretnija pomoc od nekoga tko je imao isto ili slicno iskustvo. Da mi malo detaljnije objasni sta,kako,gdje... i tako! Jer se bas i ne razumijem u zakone i neznam koja prava imam u ovom slucaju. Svaki je savjet dorodosao!!!
  2. Vodim se u službenim evidencijama MUP-a RH kao počinitelj više kaznenih djela koje sam počinio kao maloljetnik (17 god). Uvidom u spis utvrđeno je da se ne vodim kao osuđivan u kaznenoj i prekršajnoj evidenciji Ministarstva pravosuđa. Isao sam do policijske postaje pitat za savjet...da li možda postoji mogućnost za brisanjem iz njihove evidencije. Naisao sam na bezobrazne policijske službenike koji nisu ni u jednom trenutku pokazali želju da uopce pogledaju moj slucaj. Na drzak su me nacin odbili i rekli da odustanem od toga! Mogu reci da su me na neki nacin zbunili da na kraju ni sam nisam znao dali imam to pravo. Zato molim sve koji znaju nesto u vezi toga da mi udijele neki savjet, jer stvarno nema smisla da idem ponovno do PP,jer ne zelim da ponovno dozivim takvo neugodno iskustvo. Ako imate kakva dodatna pitanja kojim ce vam biti jasnija moja situacija slobodno me pitajte,rado cu vam odgovoriti jer mi je veoma važno da rijesim ovaj problem!!! Unaprijed hvala!
  3. potvrdu? U rješenju kojim se zahtjev odbija navedeno je da ne ispunjavam uvjete za izdavanje dopuštenja za obavljanje poslova privatne zaštite-zaštitara utvrđene člankom 23.,a u svezi članka 20. stavka 1. točka 7. Zakona o privatnoj zaštiti Jedini razlog za to nalazim u već navedenim počinjenim prekršajima kao maloljetnik. Kasnijim informiranjem saznao sam za mogućnost rehabilitacije prema KZ članak 85.točka 5. koja je trebala već nastupiti u mom slučaju.Da li sam u pravu?
  4. hvala na odgovoru,svaka nova korisna informacija je dobrodošla
  5. Podnio sam zahtjev za zaštitara i dobio odgovor da se moj zahtjev odbija prema članku 25 Zakona o privatnoj zaštiti i članku 96. st. 1 Zakona o općem upravnom postupku (ovo drugo uopće ne razumijem zašto su naveli kao razlog). Prije više od 3 godine kao maloljetnik(17 god) na prekršajnom sudu sam dobio odgojnu mjeru sudskog ukora. Također sam u tom periodu počinio još jedno kazneno djelo,ali za njega nisam išao na sudu niti ikako odgovarao. Ponavljam da se to dogodilo prije više od 3 god i da se ništa slično nije ponovilo. Da li je zahtjev opravdano odbijen? Kasnijim informiranjem sam čuo da postoji mogućnost rehabilitacije,kada prođe određen period vremena i ništa se slično ne ponovi.Da li to vrijedi i u mom slučaju? Molio bih za ozbiljnu pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija