Jump to content

anamaro

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jos jedno pitanje, iako ne spada pod ovu grupu foruma. Posto djed nije mogao dignuti kredit za igradnju kata, gradjevinska dozvola je na oca. Mene zanima da li se svejedno kat moze uknjiziti na djeda, odnosno da li vlasnistvo i gradjevinska dozvola moraju glasiti na istu osobu?
  2. Objekat glasi na djeda koji je darovnim ugovorom dao ocu pravo na gradnju kata. I otac nije upisao kat u zemljisne knjige. Kat je legalno izgradjen.
  3. Radi se o katu obiteljske kuce koji nije uknjizen nakon izgradnje. Gradjevinska dozvola za taj dio kuce glasi na oca. Da li ce se javiti problemi prilikom uknjizivanja kata danas (nakon 20 godina)? Da li je moguce da se uknjizi kat na kcer uz darovni ugovor bez prethodnog uknjizivanja kata na oca? Ukoliko se mora uknjiziti na oca, koliko vrijeme mora proci kako bi otac darovnim ugovorom prenio kat na kcer?
  4. radi se o povratu novca koji je dan za kupnju stana bez vlasnickog lista (postoji izjava o iznosu koji je dan potvrdjena od strane javnog biljeznika). 4 godine traje dobivanje vlasnickog lista i sada se daje opcija odustajanja od stana. povrat novca ce se dobiti kada se stan proda (sto moze trajati i godinu dana) ali vlasnik trazi iseljenje iz stana iako novac nije vracen. pristaje na sastavljenje izjave i ovjeravanje kod javnog biljeznika da ce novac biti vracen nakon prodaje stana. pitanje: je li pametno se iseliti iz stana (makav vlasnik daje jedino takvu soluciju) i ovjeriti izjavu samo kod javnog biljeznika ili je pametnije sastaviti ugovor kod odjetnika? ako nije problem molila bih odgovor u sto kracem roku. unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija