Jump to content

lesertx

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Taj dio sam uočio, ali koliko ja vidim piše da moram kupcu dostaviti na hrvatskom jeziku uputstva koja je proizvođač priredio. Ali, proizvođač nije ništa priredio. Uputstva nema, radi se o rezervnom dijelu koji se ugrađuje na stroj. Recimo da kupite maticu i vijak u dućanu, nitko vam neće dati uputstva za korištenje.
  2. Pozdrav, Imam jedno pitanje vezano za reklamacije prodane robe. Kupac je preko interneta naručio kod nas jedan proizvod koji se ugrađuje na hidraulične sisteme. Znači jedan razvodnik kojeg mora ugraditi stručnjak. Kupac ga je sam odabrao po specifikaciji upisanoj na web stranicama. Nama uz taj razvodnik od proizvođača ne dolaze nikakva uputstva ni ambalaža. On je dobio taj razvodnik i ugradio ga krivo što je rezultiralo uništenjem samog razvodnika. Sad prijeti tužbama jer tvrdi da smo trebali isporučiti uputstva za ugradnju. Da skratim: Kupac kupio proizvod prema navedenoj specifikaciji Napravio je veliku grešku kod ugradnje koja je uništila proizvod Prijeti tužbama jer nismo isporučili uputstva Pitanje: Jesmo li mi dužni nadoknaditi štetu ili zamijeniti proizvod? Hvala svima na odgovorima!
  3. Pozdrav svima, Prije 5 mjeseci sam bio u Zagrebu i trebao nešto kupiti u jednom dućanu u Masarykovoj. Išao sam tamo i vidio da ispred dućana stoji nekoliko parkiranih autiju sa upaljena sva četiri pokazivača smjera pa sam i ja tako stao. Otišao u dućan, vratim se za 2-3 minute i vidim momčinu sa prslukom kako mi ogledava auto. (nisam iz Zg pa mu je valjda zato zapelo za oko) Zamolio sam ga da ne piše kaznu i objasnio mu situaciju na što se on nasmijao i rekao da sve ok i mogu ići. 5 mjeseci nakon toga evo meni u firmi papir (auto glasi na firmu) http://img710.imageshack.us/img710/3391/scan0007m0.jpg Kriv sam i ne poričem (makar nije nimalo fer), samo me zanima jel ovih 500kn plaća firma pa ću ja još dobiti svoj dio (pošto traže da se navede vozač tog dana) ili ovih 500kn plaćam ja i to je to...? Smije li uopće ZG Parking naplatiti 500kn ili je to zadatak policije? Eh i zašto na ovaj papir nemam nikakvo pravo prigovora? Hvala svima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija