Jump to content

vandicazg

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, uskoro mi ističe građevinska dozvola pa me interesira da li se prihvaća pod "početkom gradnje ili izgradnjom objekta" postavljanje montažne kuće? Pitam iz razloga što za montažne kuće iznad 12 m2 treba imati građevinsku tj. lokacijsku dozvolu. hvala.
  2. Pozdrav svima, zainteresirana sam za kupnju jednog stana na kojem vidim u zemljišnim knjigama da je ovrha od neki dan. Vlasnica kaže da ne zna od kuda ta ovrha, te da ona nije dobila nikakvu obavijest. Kako se prema broju ovrhe može saznati tko je ovrhovoditelj? Hvala.
  3. Poštovani, zahvaljujem Vam na odgovoru. Kontaktirala sam odvjetnika koji mi je rekao da će me njegova pomoć oko navedenog koštati 3-4000 kn kojih u ovom momentu nemam! Budite ljubazni pa mi objasnite ako znate Članak 84. Zakona o zemljišnim knjigama koji kaže da se zabilježba spora briše po službenoj dužnosti nakon proteka roka od 10 godina. Da li to znači ako ja danas tražim brisanje spora morati ću toliko čekati? Hvala vam.
  4. Pozdrav svima, napokon sam dobila Ugovor o priznavanju vlasništva i razrješenju spora i sa ovjerenim primjerkom tog ugovora otišla u ZK predati zahtjev za brisanjem zabilježbe. nakon 6 mjeseci čekanja dobila sam rješenje o odbijanju istog koje mi je nedovoljno razumljivo. Pitanje glasi: kakva je procedura za brisanje zabilježbe spora? Mora li to ići preko odvjetničkog ureda, suda ili nešto treće? Hvala.
  5. Na nekretnini sam imala zabilježbu spora. Sada je taj spor konačno završen i potpisala sam kod javnog bilježnika dokumente za skidanje zabilježbe. Original je kod mene, ovjerena kopija kod mog odvjetnika. Što mi je dalje činiti? Idem u katastar i što mi sve treba da mogu dobiti čisti vlasnički list? Ispričavam se što pišem laičkim jezikom. Hvala.
  6. Poštovani, moja mama kupuje stan i razmišljamo o tome da ona kupi veći stan, pa da se tada zamijenimo. Da ona ide u naš manji, a mi u njen veći. Kako je nas u obitelji 3, a ona samo jedna, morala bi platiti veći porez. Interesira me kako to možemo riješiti nekom darovnicom ili slično. I još jedna stvar koja me muči je ta da je naš sadašnji stan (u koji bi ona išla) pod kreditom banke. hvala. LP
  7. Poštovani, interesira me da li je moguće izvršiti zamjenu nekretnine koja je pod kreditom? Naime moja obitelj trenutno živi u stanu od 49 m2 koji smo kupili na kredit od 30 godina. Pružila nam se prilika da stan mijenjamo sa drugom osobom i pređemo u veći stan. Kako je to izvedivo pravno obzirom da je banka uknjižena na ovaj stan i da je na našem stanu kredit? Može li se kredit samo prebaciti na novu nekretninu ili? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija