Jump to content

slavonac79

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vidim da se dugo nitko ne bavi ovim pitanjem, meni je sada malo aktualno. Podstanar sam u stanu u kojem je odjavljena pretplata. Prebivalište mi je u kući roditelja. Došao mi je inkasator u stan pa nešto blebeće... Čitao sam malo postove pa mi je sinula jedna ideja kako riješiti ovaj problem, siguran sam da vas ima još sa ovakvim slučajem. Brzinski sam čitao i nisam proučavao zakon, ali ono što mi je palo napamet mi se čini logičnim. Ako je istina da "vlasnik prijemnika plaća pretplatu" i da "vlasnik koji ima više prijemnika plaća pretplatu kao za jedan prijemnik", onda ja mogu tvrditi da ovaj tv prijamnik nije moj nego moje mame koja ionako plaća pretplatu za svoj tv u kući. Što kažete? Ne znam mogu li to baš dokazati jer tv ima već par godina a na računu nema imena kupca. Možda mamina pisana izjava da je tv njezin? Baš me zanima jesam li to dobro smislio ili ima još negdje koji članak kojim to pobijaju...? pozdrav svima
  2. Vidim da se dugo nitko ne bavi ovim pitanjem, meni je sada malo aktualno. Podstanar sam u stanu u kojem je odjavljena pretplata. Prebivalište mi je u kući roditelja. Došao mi je inkasator u stan pa nešto blebeće... Čitao sam malo postove pa mi je sinula jedna ideja kako riješiti ovaj problem, siguran sam da vas ima još sa ovakvim slučajem. Brzinski sam čitao i nisam proučavao zakon, ali ono što mi je palo napamet mi se čini logičnim. Ako je istina da "vlasnik prijemnika plaća pretplatu" i da "vlasnik koji ima više prijemnika plaća pretplatu kao za jedan prijemnik", onda ja mogu tvrditi da ovaj tv prijamnik nije moj nego moje mame koja ionako plaća pretplatu za svoj tv u kući. Što kažete? Ne znam mogu li to baš dokazati jer tv ima već par godina a na računu nema imena kupca. Možda mamina pisana izjava da je tv njezin? Baš me zanima jesam li to dobro smislio ili ima još negdje koji članak kojim to pobijaju...? pozdrav svima
  3. pozdrav svima, imam pitanje koje me već duže muči a ne mogu naći odgovor. Kada poslodavac imenuje voditelja radova(inženjera gradilišta), treba li ta odluka o imenovanju biti potpisana od strane imenovanog inženjera? Takva imenovanja nose sa sobom dosta velike odgovornosti, a za njihovo provođenje ne postoje uvijek ispunjeni preduvjeti. Ako sam profulao forum, slobodno me preusmjerite. Hvala!
  4. pozdrav, i ja sam pokrenuo sličnu temu prije nego sam naišao na ovu. vidim da nema odgovora. kako je na kraju završilo?
  5. pozdrav svima! kupio sam prije 2,5 godine auto na kredit. ne mogu ga više plaćati jer je rata otišla sa 1600 na 2000 a ja sam u međuvremenu morao otići na slabije plaćeni posao pa želim prodati auto. zamislio sam to tako da ga prodam za simboličnu svotu uz preuzimanje kredita jer je to za mene najpovoljnija varijanta. prodajom za gotovinu ne mogu dobiti dovoljno da se riješim kredita, što mi je primarni cilj. međutim, kredit se ne može prebaciti na drugu osobu nego je jedina opcija isplatiti ga u potpunosti (ne postoji mogućnost) ili reprogamirati ga (uzeti drugi kredit po znatno nepovoljnijim uvjetima koji niti ne mogu dobiti jer je preostala svota prevelika). jedino mi preostaje napraviti ugovor po kojem će kupac auta meni isplaćivati ratu kredita sukladno uvjetima iz mog ugovora s bankom. sad slijedi moje pitanje: na koji način se u tom ugovoru sa kupcem osigurati da će on zaista plaćati? pada mi na pamet jedino prodati ga onome tko posjeduje neku nekretninu na koju bi se uknjižio. ono što ne znam je na koji način to provesti. da li je dovoljno staviti jedan takav članak u ugovor i onda sa ovjerenim ugovorom (kod bilježnika) otići u ... (gdje?) gruntovnicu? unaprijed hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija