Jump to content

djumbirko

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je djumbirko objavio

  1. Moj slučaj je složeniji, jer se radi o neplaćanju pričuve stoga što predstavnik stanara i upravitelj zgrade krše relevantne ugovore, a uredno se izdaju računi dok se oni prave blesavi. Predložio sam da se primjeni uvjetna ovrha - da sud obaveže ovrhovoditelja da ispuni ugovorne obaveze kao uvjet za naplatu tražbine. Ja bih platio, ali neka se drže ugovora i obavljaju što su po njima dužni, jer mi ovako nanose štetu, vjerojatno 30 tisuća eura štete su mi nanijeli, jer sa svojim stanom ne mogu raspolagati u punom rasponu vlasničkih pava. Tako sam napisao u prigovoru.
  2. Ja očekujem da ću imati prilike na sudu dalje dokazivati svoje stajalište. Ako bi ovrhovoditelj tj. sada tužitelj imao kakvih novih priloga (iako ne znam kakvih bi mogao imati), valjda će mi biti dozvoljeno da se na to očitujem a da mi se ostavi i dovoljno vremena. Ako se sve to riješava na samo jednom ročištu, kako je to moguće? Je li onda to suđenje samo pro formae i za ovršenika unaprijed izgubljen slučaj?
  3. Točno je da bi bilo bolje navesti i referentni broj od ovrhe, ali nije potrebno ići u pisarnicu, može se nazvati, reći Ovrv broj i oni ti kažu koji je P broj dobio.
  4. Ovdje te moram ispraviti. Prigovor na rješenje o ovrsi mora biti obrazložen. Kad sam pisao prigovor to sam sve proučio, ali se sada ne mogu sjetiti koji točno članak Ovršnog zakona određuje da prigovor mora biti obrazložen.
  5. Da, sve je to vrlo jednostavno. Ako ima i više ovršnih postupaka, piše broj Ovr-xy/10 na primjer pa se čovjek zna ravnati. Ja sam predigao dopis sa suda kojim se rješenje o ovrsi stavlja van snage i postupak se nastavlja kao povodom prigovora protiv platnog naloga. Očekujem poziv na ročište i nadam se da ću moći daljnje obrazložiti što sam već napisao u prigovoru na rješenje o ovrsi, kao da ću moći i predložiti angažiranje sudskog vještaka. Nema potrebe za nekom tužbom i odgovorom na tužbu. Ovrhovoditelj se u prijedlogu ovrhe očitovao a i ja u prigovoru. Nisam znao što je platni nalog pa sam išao guglati. Tako sam naišao na ovu temu, a i na ovu u kojoj je sve objašnjeno: http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503333664&forum=41 Doduše još nisam dobio poziv na ročište, možda tad bude samo neka oznaka P. Svakako bi trebala pisati i oznaka Ovr da se zna na što se odnosi. To u pogledu ovoga što piše KroničnaStranka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija