Jump to content

plaviandjeo

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kod mene na poslu nastvalja se trakavica...Vratila sam se sa bolovanja( gripa) i dočekaju me novosti.Dobila sam zadatak da sređujem arhivu, a predmete koje sam ja prije radila dobili su vanjski suradnici...užas...Neznam dali da priupitam nadređene ( voditeljicu ili direktora) zašto da ja sređujem arhivu, a predmete daju vanjskim suradnicima( koje inače dobivaju predmete ako mi koji smo stalno zaposleni nestignemo!?zar to nije očiti mobbing?
  2. thanks! U kojem roku se treba optužba vratiti u prijašnje stanje da bi žalba bila omogućena? Dali se može tražiti naknada štete na temelju odluke prekršajnog suda ( optuženi je proglašen krivim) i u kojem roku?
  3. S ozirom da sam odustala od tužbe( razlog pogoršano zdravstveno stanje), dali postoji mogućnost da me sud oslobodi plaćanja troškova okrivljenog? Da bude još bolje - sada sam bolesna( gripa), odvjetnik mi se ne javlja samo mi je poslao dopis da me sud obaviještava da imam pravo na žalbu u vezi troškova okrivljenog, kad sam dobila dopis već je istekao rok za žalbu ( u roku 3 dana). Zanima me ako sada promijenim odvjetnika i on podnese žalbu, dali će se uzeti u obzir to što sam bolesna u nemogućnosti izaći iz kreveta.Hvala!
  4. hvala na odgovoru! zamolila bih pomoć oko sljedećeg: - dali ima zakonski rok u kojem ja mogu ponovo aktivirati tužbu?
  5. Molim Vas za pomoć ( hitno mi je i važno) barem na neko od mojih postavljenih pitanja. Hvala!
  6. Zamolila bih Vas za pomoć. Riječ je o podizanju privatne tužbe na Kaznenom sudu( nasilničko ponašanje u obitelji). Ja kao tužitelj odustajem od tužbe ( razlog loše zdravstveno stanje koje se pogoršalo). Zanima me sljedeće: - dali je moram snositi troškove tuženog ( da podsjetim da je u makarskoj sud oslobodio tipa koji je pokupio dvije cure( mrtve su) jer dolazi iz pristojene obitelji - dali ima zakonski rok u kojem ja mogu ponovo aktivirati tužbu - dali je zakonom određeno vrijeme ( prije koliko ) se mora sud obavijestiti o odustajanju tužbe da se ne održi rasprava ( zato da si odvjetnik ne naplati svoj dolazak na raspravu) Najljepša hvala!
  7. Hvala na odgovoru. Oglasna ploča kod nas služi za razglednice. Zadnji put sam mu rekla s obzirom da kuka, žali i jadikuje koliki su troškovi, koje mora rezati da mi smanji plaću. Na što je on počeo psovati, vikati itd Ja sam bila smirena i staložena. Takav naćin razgovora nisam očekivala od fakultetski obrazovanog čovjeka, više je ličio na nekog kamionđiju.Javim Vam se.
  8. Hvala na odgovoru.Kao što sam rekla-urućio mi je poslovno uvjetovani otkaz, ali nije bio potpisan sa njegove strane jer ja htio da ga ja prva potpišem. Ja ga nisam htjela potpisati zato što je zadnji čl. glasio da se svojim potisom odričem prava na zaštitu prava te da istu odluku neću pobijati u sudskom postupku.Rekla sam mu da makne taj članak pa ću potpisati njegov odgovor je bio da se boje da ih ne tužim pa su to napisali. Kristalno je jasno da je svijesan da znam po zakonu da me nemože otpustiti( već sam navela da ima drugih koji su došli iza mene iste stručne spreme, te kolega koji je za mirovinu).Pokušava me na sve načine nagovoriti da potpišem sporazumni(zna da nemam pravo na naknadu s burze). Užas, nešto nevjerovatno...da je moguće snimiti te razgovore koji više liče na sapunice( kako se on ponaša i razgovara), a ne na poslovne razgovore.
  9. zamolila bih Vas za pomoć- rećeno mi je da sam tehnološki višak( što ne odgovara istini, posla imama), urućen mi je sporazumni otkaz( kojeg nisam htjela potpisati, a i dir ga nije potpisao), nakon toga uručena mi je odluka o poslovnoj uvejtovanom otkazu ( kojeg nisam također htjela potisati( dir ga nije potpisao) zato što je zadnji čl. glasio da se svojim potpisom odričem prava za podrošenja zahtjeva za zaštitu prava te da istu odluku neću pobijati u sudskom postupku...užas za nevjerovati što mu sve neće pasti na pamet! Napominjem da imamo posla, imamo vanjske suradnike( dir mi je otvoreno rekao da su mu oni jeftiniji nego ja), radim u firmi 4.god( ugovor na neodređeno), poslije mene su došle kolege mlađe od mene i sa istom stručnom spremom , ali sa manje radnog iskustva općenito, također ima kolega koji ima uvijete za prijevremenu mirovinu. Pitanje glasi dali zahtjev za zaštitu prava mogu podnesti bez odvjetnika?Ako da koji je sadržaj , što sve mora sadržavati?hvala
  10. zahvaljujem na odgovoru! policija je bila pozvana i vjerovatno smo zato odmah ujutro morali na sud te smo dobili rj. od prekršajnog suda bit ću slobodna da zamolim za dodatna pojašnjenja i neka pitanja -Inače oštećeni uvijek može tužiti za štetu nasilnika u građanskom postupku (parnici) dali postoji zakonski rok u kojem mogu tužiti nasilnika za štetu?inače cijeli slučaj se zbio u 06.2010
  11. plaviandjeo

    pomoć!

    molim vas za pomoć dali osoba koja je u prekršajnom postupku ( obiteljsko nasilje) proglašena krivim, a nije se žalio na presudu-dali može za isto djelo u kaznenom postupku ( privatna tužba) biti kaženjen?? hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija