Jump to content

zadro321

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Autocesta je bila otvorena sporazumom hrv. vlade i tzv.krajine. Vracali su se iz Njemacke.
  2. Mama je bila u udruzi civilnih zrtava rata.Obitelji sa istim slucajem dogovorili su se i otisli kod odvjetnika. On je tvrdio da će se to dobit. Čak nas je i zvao kad nismo bili sigurni da se u to upustamo. Dobili smo na općinskom i županijskom. Tada su nam isplatili novac. Nismo imali pojma da ćemo novac morati vratiti. Vrhovni sud je nakon 5 mj. odlucio da moramo sve vratiti. Zanimljivo da druge obitelji koje su zajedno s nama tuzile imaju puno manje sudske troskove od nas. Oni imaju 13000kn sudskih troskova, a mi 120000. Kod istog smo odvjetnika. Odvjetnik je od drzave dobio 60000kn i moramo i to vratiti drzavi, a 60000 su troskovi drž. odvjet.Odvjetnik i dalje tvrdi da bi trebali vratiti sudske troskove, a da glavnica treba ostat po zakonu o materijalnoj i nematerijalnoj steti. Tvrdi da se nematerijalna steta ne mora vratiti. Poslana je žalba na ustavni sud. Vratio sam glavnicu i kamate i trecinu sudskih troskova jer sam se tako dogovorio s drž. odvjetnikom. Na svim rjesenjima pise solidarna naplata. Znaci li to da ce se od mene naplatiti ako od sestre i mame ne budu mogli?
  3. Otac mi je bio branitelj na prvoj crti, a onda je dobio poziv da ide raditi. Nastrado je u kombiju kad se vracao s posla. Taj kombi svake godine prikazuju na tv-u i to je bio povod za akciju Bljesak. Sad je takva situacija da moju obitelj gule ko najvece kriminalce. Mi smo obicni ljudi i nismo znali za te pravne zavrzlame. Ima li drzava pravo da me izbaci na ulicu? Postoji li neka institucija kojoj se mogu obratiti?
  4. Molim da mi netko pomogne savjetom! Nalazim se u teskoj situaciji, a evo o cemu se radi. Otac mi je poginuo 1995. godine u UNPA zoni kod Okučana. Bio je potpisan ugovor HR-vlade sa pobunjenim srbima o slobodnom prolazu. U policijskom izvjescu stoji da su ga ubili četnički teroristi. Na nagovor odvjetnika mama tuži RH jer kako tvrdi odvjetnik nema se što izgubiti. Nakon 14 godina opčinski i županijski sud donose presudu u našu korist i isplačuju odštetu meni, mami i sestri. Nakon nekoliko mjeseci vrhovni sud preinačuje presudu i nalaže opčinskom i županijskom da promijene presudu što ovi i čine.Odvjetnik nam je stalno tvrdio da nečemo morati sve vratiti več samo sudske troškove, međutim došlo je da vratimo sve. Napominjem da nismo znali da čemo morati vratiti novac. Mama i sestra su potrošili novac a ja sam se zadužio da vratim 50000kn više nego što sam dobio jer sam morao platiti glavnicu, kamate i sudske troškove svoga odvjetnika. Kada sam mislio da sam se rješio dolaze opet sudski troškovi od državnog odvjetništva u iznosu od 20000kn po osobi. Na kraju piše da se mogu solidarno naplatiti od jedne osobe. Pošto mama i sestra nemaju s čime da plate i nemaju nekretnina ,a plaće su ima opterečene, bojim se da će sve naplatiti od mene. Platio bih 20000kn a za ostalo više nemam novaca. Da li će oni od mene naplačivati ovrhu i da li će mi uzeti kuću jer postoji još 40000kn što mama i sestra nisu platili iz troškova odvjetnika. Ostaje sve skupa dug od 80000kn. Kamate su 14% i neznam kako da to platim. I drugo pitanje. Čuo sam da se srbima kojima su kuće srušene, koji su tužili RH i izgubili oprašta ili će se oprostiti troškovi državnog odvjetništva. Ne znam da li je to istina? Što bi ste mi vi savjetovali da učinim. Iako sam platio skoro sve još uvjek se žalim na ustavnom sudu. Nezadovoljan sam presudom i mislim da je nepravedna. Kome se još mogu žaliti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija