Jump to content

Igrac123

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.igrice123igre.com
  1. Pozdrav, nalazim se u situaciji da imam oglasivacki portal koji je privukao interes velikih firmi koje bi kod mene mjesecno trosile 15ak tisuca kuna... e sad, student sam... planirao sam otvoriti na brata koji je vec zaposlen obrt... on bi bio vlasnik, no da li bi taj obrt morao imati zaposlene? ili sve mozre preko njega kao vlasnika. Molim odgovor, hitno je...... hvala
  2. Molim mišljenje.. jucer sam negdje postao temu ali se zagubila.. Po zanimanju sam vjeroučitelj i radim u školi. Svake godine sve mi je veća muka sa dobivanjem kanonskog mandata za predavanje vjeronauka u školi. Crkveni službenik koji je zadužen za davanje mandata izmišlja razloge da mi se opozove mandat i zložen sam često neutemeljenim optužbama, koje mi se prezentiraju kao "anonimne prijave" i "pritužbe na rad vjeroučitelja". Sa mnom ne želi obaviti razgovor kako bi se stvar riješila. Da li sam izložen mobbingu? Budući da o njemu ovosi moj budući rad u školi podliježe li on Zakonu o radu jer se to ne događa na radnom mjestu i kome ga mogu prijaviti? Hvala na odgovoru!
  3. Osoba je direktno odvežena s radnog mjesta okulisti. Poslodavac je šumarija (što njih briga za ozljedu - tako je ispalo). Osoba je čistila šumu tog dana i pogodila ju je odlomljena grana u oko. Hvala!
  4. Radim kod poslodavca neprekidno od 1.6.2005 na neodređeno vrijeme. Poslodavac mi nudi 15.12.2010 da potpišem ugovor koje je na snagu stupio 1.11.2010 na neodređeno vrijeme sa minimalcem, taj ugovor dostavlja nam polovicom 12. mjeseca 2010. Tražim da promjene datum sa 15.12.2010. i da potpišem ugovor o minimalcu toga dana kad su ga donjeli (15.12.2010-donesen na potpis). Poslodavac se ne slaže s tim i nakon kratkog vremena dobivam godišnji odmor za 2010. godinu. Koristim godišnji odmor i u međuvremenu dobivam odluku o redovitom otkazu ugovora o radu. Poslodavac nam je isplatio plaće za 8,9,10 mjesec 2010. godine u 12 mjesecu 2010 godine. Krajem godišnjeg odmora otvaram bolovanje na kom se nalazim i danas.Poslodavac 1.3.2011 uplaćuje plaću za 11.mjesec 2010 i to minimalac. Da li je poslodavac dužan isplatiti punu plaću jer nisam potpisala nikakav ugovor o minimalcu, i što dalje? Hvala
  5. Pozdrav svima. U sječnju 2007. dogodila se nesreća na radu na način da je osoba dobila granom po oku na radnom mjestu (Šumarija). Nakon pregleda okulista je poslao osobu na posao bez detaljnog pregleda, da bi se nakon par mjeseci odljepila rožnica i bila je na operaciji, poslje toga ne vidi na jedan metar ispred sebe. Nakon toga je dobila invalidsku mirovinu sa 40% profesionalnog invaliditeta (na komisiji nakon godinu dana lječnik je rekao da ima drugo oko i kad drugo ode nek im se javi)... Zanima me sto se s pravne strane može učiniti u ovom slučaju? Hvala!
  6. Pozdrav svima! Pregledavao sam stare teme oko bolovanja i otkaznog roka pa cu postavit ovo pitanje u slucaju da je doslo do promjene u zakonu. Zanima me da li u tijeku otkaznog roka mogu otvoriti bolovanje? Poslodava ce usmeno naveo da ne moram dolaziti na posao. Hvala!
  7. Poslodavac daje ugovor o minimalcu (ugovor na neodređeno) 10. prosinca a na ugovoru pise da je sklopljen 1. studenog između radnika i poslodavca. Da li je to po zakonu o radu, jel on moze tako mjesec i pol dana uzet? A ako se ne potpise prijeti izvanrednim otkazom.
  8. Pozdrav svima! Molio bi da netko tko zna odgovori na moje pitanje. Poslodavac je kasnio s placom 3 mjeseca, prije dva dana isplatio je sve tri place i donio novi ugovor na potpis. 10.12.2010 trazi da potpisemo ugovor koji bi sutupao na snagu od 1.11.2010 - tj. jel po zakonu da nas tjera da potpisemo ugovor o minimalcu za mjesec i pol koji smo radili po starom ugovoru. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija