Jump to content

spajalica7

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nitko? Pisala sam HZZO-u. Ovo je njihov (po meni nikakav) odgovor: "određivanje početka korištenja prava na obvezni rodiljni dopust, sukladno Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, jest isključivo u nadležnosti Vašeg izabranog doktora ginekologa."
  2. na komplikacijama sam od veljače ove godine. radim u državnoj firmi i ako sam na bolovanju duže od 90 dana, imam pravo na naknadu u visini jedne proračunske osnovice. eh sad... ako s komplikacija na porodiljni odem 45 dana prije termina, neću imati tih 90 dana, ali ako odem 28 dana prije, imat ću pravo na naknadu. Zna li netko mora li se s komplikacija na porodiljni ići 45 dana prije termina ili mogu i 28 dana prije? U zakonu nije striktno navedeno, ali ja se želim pripremiti ako mi dr. ne bude htjela izaći u susret, a mogla bi. citiram čl. 12. Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (1) Zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno zaposlena ili samozaposlena majka za vrijeme trudnoće, poroda i njege novorođenog djeteta, ima pravo na rodiljni dopust u trajanju od 28 dana prije dana očekivanog poroda do navršenih 6 mjeseci života djeteta, koji se sastoji od obveznog i dodatnog rodiljnog dopusta. (2) Zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno zaposlena ili samozaposlena majka pravo na obvezni rodiljni dopust koristi u neprekidnom trajanju od 98 dana, od kojih 28 dana prije dana očekivanog poroda te 70 dana nakon rođenja djeteta. (3) Dan očekivanoga poroda utvrđuje izabrani doktor ginekolog iz obveznoga zdravstvenog osiguranja. (4) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, zaposlena ili samozaposlena trudnica, ovisno o stanju trudnoće i zdravstvenom stanju, može početi koristiti rodiljni dopust iz stavka 2. ovoga članka i 45 dana prije dana očekivanog poroda, što utvrđuje izabrani doktor ginekolog iz stavka 3. ovoga članka.
  3. Ovdje ti piše sve što ti može pomoći. EU ne učiš. Sretno!!!
  4. Sa zadovoljstvom sam sve bacila, odnosno izbrisala
  5. Draga Spomy, to što si pronašla na Legalisu ti je to. sve ti se vrti u krug. Naravno treba učiti, jer nikad ne znaš od kuda će izvući neko možda drukčije pitanje, ali pitaju osnove. Post koji je napisala Ivana21 ti govori stvarno sve. ja sam se pripremala po skriptama i čitala neke zakone. Bilo je dovoljno. Također, uz pitanja s Legalisa, učila sam i pitanja s Min. uprave, ona koja se odnose na nas zapisničare. Kao što je napisala Ivana21, treba učiti novi ZUS, to su nam napomenuli. Želim ti sreću!
  6. Klemera, imaš u inboxu poruku od prije nekoliko dana. ne znam jel si vidjela
  7. Hvala Klemera na informacijama. Koliko dugo učiš? Jel znaš možda što se događa ako mi ne položimo sada taj državni, a moramo ga položiti do 1.1.2012., ili ja do 31.1.2012., odnosno ako moramo na popravni iz nekog područja? Sve mi je to nekak naknap, jer piše na stranici ministarstva ako se ne položi u roku da više nemaš pravo raditi na tom radnom mjestu. p.s. sretno!!!!
  8. Klemera kada si poslala svoju prijavu i do kada moraš položiti državni? Ja sam prijavu poslala krajem listopada i nisam dobila poziv za 17.12. Rok za položiti mi je 31.01.2012. Malo mi je čudno... Iz čega učiš?
  9. Nitko ovdje baš ne odgovara... Jel dobio netko poziv možda? Ja sam prijavila prije tjedan dana pa čekam. Ima li vas još?
  10. molim nekoga tko je nedavno polagao da mi pošalje skriptu za SSS, sudski zapisničar. unaprijed zahvalna sanja_p@msn.com
  11. opet ja molim da mi netko odgovori na postavljeno pitanje... hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija