Jump to content

jaroZG

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ok - sto bi trebalo sljedece napraviti? da li banka/e mogu/smiju ikako "sjesti" na imovinu nasljednika koja je nevezana ovim postupkom? i kako saznati kolika je "vrijednost prava koristenja grobnog mjesta"? - to je vrijednost nasljedjene imovine.
  2. Pozdrav, prije 2 mjeseca je curi umrla mama. Rasprava o nasljedstvu je provedena prije 2 tjedan - po njoj cura postaje jedini nasljednik. Jedina imovina navedena u rjesenju je - tekuci racun i pravo koristenja grobnog mjesta - ovo i jest razlog zasto je pristala biti nasljednik - jer je bilo upitno sto bi bilo s grobnim mjestom da nitko ne naslijedi to pravo. Kako je mama imala i 2 kredita (jedan u banci u kojoj je i tekuci rn, a drugi u drugoj banci) - zanima me koja je daljnja procedura. Po zakonu - visina nasljedjenog duga ne moze biti visa od visine nasljedjene imovine - tko procjenjuje vrijednost koristenja grobnog mjesta? Dodatno - ova druga banka je poslala opomenu pred raskid ugovora o kreditu na "obitelj pokojne" na staru adresu, ali nekako je opomena dosla do radnog mjesta curine sestre (koja se odrekla nasljedstva) - ne znam da li je ovo zakonski uredjeno ikako - ali ovako laicki djeluje kao pokusaj utjerivanja duga od bilo koga te se pitam da li je ovdje sve legalno. Unaprijed hvala!
  3. hvala... ugl ako godpodja pristane doc mogu samo dobit, a nis izgubit jer ionako racunam sebe kao krivca... olakotna okolnost(mala) je sto smo svi u istoj kuci...
  4. nešto slično sam i mislio. znači osiguravajuća kuća osobe koja je prošla kroz crveno će priznati izjavo samo ukoliko ona istu ponovi kod njih ili niti tada?
  5. E ovako... Imao sinoc sudar. Bio sam u traci koja je skretala lijevo. S lijeve strane je zenska prosla na crveno i auto ispred mene je zakocio i neje ju lupio ali sam ja lupio njega od iza. Zenska nam je potpisala improviziranu izjavu da je ona svojim prolaskom kroz crveno uzrokovala sudar i da je spremna preuzeti troskove stete. Policije nije bilo - smatrali smo da bi u slucaju njihovog dolaska ja sigurno ispao kriv za sudar, a ona samo za prekrsaj. Da li ce ovo proci kod osiguranja? Steta je na mom i autu koji sam lupio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija