Jump to content

jaroZG

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je jaroZG objavio

  1. Pozdrav,

     

    prije 2 mjeseca je curi umrla mama. Rasprava o nasljedstvu je provedena prije 2 tjedan - po njoj cura postaje jedini nasljednik.

    Jedina imovina navedena u rjesenju je - tekuci racun i pravo koristenja grobnog mjesta - ovo i jest razlog zasto je pristala biti nasljednik - jer je bilo upitno sto bi bilo s grobnim mjestom da nitko ne naslijedi to pravo.

     

    Kako je mama imala i 2 kredita (jedan u banci u kojoj je i tekuci rn, a drugi u drugoj banci) - zanima me koja je daljnja procedura. Po zakonu - visina nasljedjenog duga ne moze biti visa od visine nasljedjene imovine - tko procjenjuje vrijednost koristenja grobnog mjesta?

    Dodatno - ova druga banka je poslala opomenu pred raskid ugovora o kreditu na "obitelj pokojne" na staru adresu, ali nekako je opomena dosla do radnog mjesta curine sestre (koja se odrekla nasljedstva) - ne znam da li je ovo zakonski uredjeno ikako - ali ovako laicki djeluje kao pokusaj utjerivanja duga od bilo koga te se pitam da li je ovdje sve legalno.

    Unaprijed hvala!

  2. E ovako...

    Imao sinoc sudar. Bio sam u traci koja je skretala lijevo. S lijeve strane je zenska prosla na crveno i auto ispred mene je zakocio i neje ju lupio ali sam ja lupio njega od iza.

    Zenska nam je potpisala improviziranu izjavu da je ona svojim prolaskom kroz crveno uzrokovala sudar i da je spremna preuzeti troskove stete.

    Policije nije bilo - smatrali smo da bi u slucaju njihovog dolaska ja sigurno ispao kriv za sudar, a ona samo za prekrsaj.

    Da li ce ovo proci kod osiguranja?

     

    Steta je na mom i autu koji sam lupio.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija