Jump to content

MIHAELKOCIJANCI

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobio sam prometni elaborat, napokon. u njemu piše da se nesreća mogla izbjeći da se tuženik pridržavao pravila prometa tj. prednosti prolaska i da sam ja vozio sporije. (tuženik se skretao sa glavne na sporednu dok sam se ja kretao po glavnoj cesti i išao cca 73km/h, a ograničenje je 50km/h, a mogao sam ga izbjeći da sam išao najviše 58km/h). Procjenjena šteta na mom vozilu je 18.000,00kn. Troškova sam omao 7.000,00kn (medicinski i prometno vještačenje). Zanima me da li možemo izgubiti spor te ako dođe do podjele odgovornosti koliku odgovornost mogu procjenit? hvala.
  2. Evo imao sam to napokon prometno viještačenje 16.11.2011. i viještak mi je rekao da će elaborat biti gotov najkasnije do mijesec dana međutim več je prošlo tri mjeseca ,šta da napravim jer sam malo nestrpljiv?
  3. Hvala na brzom odgovoru ,ja se ispričavam ali samo mi je malo puno tog čekanja, nadam se da imate pravo i da sudac svakako na to gleda pa ču se jos strpiti.
  4. Još jedno pitanje. Trebali smo imati prometno viještačenje 02.09.2011, sudac je zadnji momenat odgodio zbog bolovanja sad je odgođeno na 16.11.2011. pitanje dali sudac ima neki rok da završimo sa tim viještačenjem ili mislite da se imam pravo žaliti na rad sudca-neki prigovor ili nešto slično? hvala
  5. Mene još zanima koliko bi taj parnički postupak mogao trajati , tj ako imate nekakav sličan primjer iz prakse koliko je normalno da traje ?
  6. Hvala na ohrabrujučem odgovoru, odvijetnila sam to pitao a on mi je rekao da se u ovom sličaju to ne isplati jer da je slučaj toliko čist te da je bolje sve tražit u komadu. Ali da osiguranje nije ponudilo ništa več da je ono dužno samo javiti da se sa timee ne slaže te da se sudimo?
  7. Dobar dan svima, evo da vam javim rasplet situacije pošto sam se tek vratio sa saslušanja gdje sam morao dati izjavu šta se točno dogodilo i koje sam imao posljedice sudara. Odvijetnik nam je na samom poćetku pokazao dopis kojim je kontaktiro osiguranje i skojim se htio nagoditi oko odštenog zahtjeva te je dobio odgovor da sauranje ne želi platiti jer smatra da imam suodgovornost u slučaju zbog moje navodne brzine.(koja je po njima bila velika,inače je tamo brzina maksimalna 50 na sat a znak sa tim ograničenjem je postavljen 30 metara od mjesta nesreče). Ja mislim da sam vozio u normalni8m okvirima pošto nije bilo tragova kočenja i policijua nije mogla utvrditi brzinu. PRVO PITANJE ŠTA SE MOŽE DOGODITI AKO SE USTANOVI DA SAM VOZIO PREBRZO? Zaključeno je da potreban uviđaj na licu mijesta sa prometnim vještakom te pozvani su dati izjavu isto na mijestu događaja jedan svijedok koji je bio kraj mijesta događaja te vidio sve i te stranac s kojim sam imao saobračajnu. Trebam platiti predujam od 3000 kn za troškove uviđaja te poziv i prijevod na drugi slovenski jezik jer jesvjedokinja slovenka. A naknadno ču još morati platiti razliku ako bude + 3000kn medicinsko viještačenje. Također tuženik (hrvatski zavod za osiguranje )mora platiti 2500kn za poziv i prijevod sa strancem kojim sam se sudario. Sutkinja je rekla ako sam dobro shvatio ukoliko oni ne uplate to u roku od 30 dana neče uzet u obzir izjavu tog svijedoka i ako se on ne pojavi također če odlučit bez nijegovog svijedoćenja , bit svega je da se treba dati šansa i njemu da se izjasni. Odvijetnik nam je rekao da je to čisti slučaj oduzimanja prednosti jedino što osiguranje jednostavno traži spor. Spor bi do naplate po njegovom mogo trajati najviše još 1,5 godina i da zastare za to više nema tako da oni se ne mogu izvuč te da se strpimo . šta vi kažete?
  8. Hvala na brzom odgovoru, rekao mi je odvijetnik da se to osiguranje žali na brzinu kojom sam vozio i na osnovi ne brzine dugovlači. U zapisniku i u policijskom očevidu nigdje nije zapisano da sam vozio brže od dozvoljene brzine . Sad ili mi odvijetnik petlja neku praznu priču ili osiguranje stvarno ima pravo na žalbu bez pokrića ,šta da napravim , ali samo da vam kažem da u četvrtak imam suđenje pa ču vam javit rasplet situacije . Hvala
  9. Dobro veče svima, imao sam saobračajnu nesreču sa vozilom stranih registarskih oznaka.Ja sam vozio na glavnoj po glavnoj cesti a vozilo stranih reg. oznaka skretalo je sa glavne na sporednu i time mi oduzelo prednost te sam se u njega zabio. Policija je izašla na uviđaj,išao sam na hitnu i napravio sve potrebne nalaze pošto sam istegnuo leđa od trzajne ozlijede. Dobio sam riješenje od policije i nepravomočnu presudu od opčinskog suda da je dotični gosp.kriv za nesreču. Uzeo sam odvijetnika pošto se osiguranje nije odavvalo za isplatu štete i sada se sudimo. Prošlo je več skoro 1 i pol a glavnu raspravu su več odgodili več 2 puta (rekao nam je odvijetnik zbog nekog preustroju u sudstvu) inače sud iz pule . Zanima me koliko puta može sudac odgoditi sasdlušanje jer sam već po malo počo gubit živce . Šta ako se mi pojavimo na sudu a drga strana ne pojavi . Hoču reči koliko to osiguranje može dugovlačit za isplatu štete. Hvala unaprijad
  10. Imao sam saobračajnu sa stranim vozilom .Ja sam vozio po glavnoj cesti a stranac je sa glavne ceste skretao u sporednu. Pozvao sam policiju da nebi došlo do nekih komplikacija sa papirima itd. pa su napravili zapisnik. Odveden je na sud te je platio jamčevinu pošto je dao izjavu da se ne osiječa kriv,kao obrazloženje tomu da sam vozio brzo što je dokazano policijskim izvješčem da sam vozio u zakonskim granicama. Išao sam odmah nakon toga na hitnu da me pregledaju . Napravio sam sve pretrage koje su bile potrebne pošto još uvijek imam bol u vratu ,čak sam išao privatno kod fiziterapeuta. Prikupio sam sve relevantne dokaze i našao se sa odvijetnikom kojem sam dao da pruzme slučaj jer nikako da se to riješi. Dobi sam riješenje od opčinskog suda kojim je riješeno da je on kriv,na što on ima pravo da se žali . Uglavnom pozvan sam ponovno na suđenje što je bilo zakazano 18.12.2010 no međutim on je odgodio zadnji momenat .Zanima me koliko ima pravo puta odgoditi suđenje i kad se utvrdi riješenje po drugi put da je kriv koliko moram čekat za isplatu štete. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija