Jump to content

zubac

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas da mi objasnite šta je to eskontna kamatna stopa i kako se ona računa. Naime trebao bih nekome platiti dug dospjeli prije dvije godine uz obračun eskontne kamatne stope. Hvala
  2. Hvala na odgovoru! Ipak pošto je moj obrt u Porezu na dobit pretpostavljam da sam ipak dužan platiti PDV bez obzira na plaćanje računa???
  3. Mene zanima kako "izvadit" osnovno sredstvo iz obrta prije vremena potpunog otpisa. Ne bih ga prodao nego stavio na svoju osobnu upotrebu. Na to osnovno sredstvo sam koristio pretporez kad sam ga kupio, da li sam dužan platiti PDV u gore navedenom slučaju? Unaprijed hvala!
  4. Upravo sam u proceduri prijenosa obrta (dobitaš) na d.. i to je očito najjednostavniji način da obrt nastavi rad u d..-u. Zanima me samo da li ugovore sa dobavljačima ili npr. ugovor o franšizi treba raditi potpuno nove za d.. ili je dovoljno napraviti aneks ugovora o promjeni imena? Također me zanima, ako prijenos obrta u d.. izvršim 01.01.2011., da li će godišnji obračun za 2010., koji se predaje u travnju (jer je obrt dobitaš) glasiti na obrt ili d..? (pretpostavljam da će se nakon prijenosa i zatvaranja obrta trebati ugasiti i žiro račun obrta) Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija