Jump to content

senssa

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Uplatu je tražio bivši direktor. Kažem bivši, jer su svi koji su tamo radili dobili otkaze. Kako smo ranije i naveli firmu je kupio netko drugi i sada se i vodi pod drugim imenom, a firma u kojoj smo mi radili se navodno zatvara, vjerojatno kada svim djelatnicima isteknu otkazni rokovi, ili što već. Zato smo i pitali tko bi protiv nas vodio spor, kada je ta firma propala? Navodno se radi o novcima od 3. mjeseca 2010, pa do kraja 2010., ne znaju točne datume.
  2. u toj prodavaonici nije postojao poslovođa, nego samo zamjenik, a novce su predavali svi djelatnici. zamjenik nije imao ugovor da je zamjenik nego ugovor da je prodavač, a zamjenikom je imenovan nekom odlukom. uplatu su tražili prvo usmeno, a onda mailovima. izjavu smo potpisali isključivo zbog straha da nećemo dobiti radne knjižice. što možemo očekivati na sudu, ako do toga dođe? i tko bi protiv nas vodio spor, kada je ta firma propala? neke su trgovine zatvorili, a ostale prodali nekom drugom.
  3. U prostoru gdje radim tvrde da nije uplaćeno nekoliko utržaka, koji su ukupnog iznosa oko 10 000 eura - nisu nam rekli točan iznos. Mi znamo da smo sve novce predali na banku, međutim nemamo nikakve dokaze, jer sve što dobijemo šaljemo u ured za računovodstvo.Zbog nekih firminih poslova novci su se uplačivali na tri načina - u trezor jedne banke, na šalter iste te banke, i na šalter druge banke. Sada nam prijete da ako mi ne otkrijemo gdje je taj novac, da će nas kazneno prijaviti. Mi znamo da je sve predano, ali oni tvrde da se po izvodima banaka to ne vidi. Nikada do sada nismo imali nikakvih pravnih problema u nijednoj firmi u kojoj smo radili,a niti privatno pa molimo savjet što ako stvarno dođemo do suda, a nemamo dokaza da je novac predan? Optužuje li se sve djelatnike te trgovine, ili samo zamjenika voditelja (voditelja nemamo)(koji nema nikakav potpisani papri da je zamjenik osim odluke direktora koja je bez žiga i potpisa)? U međuvremenu smo svi dobili otkaz jer se trgovina zatvorila jer nije bilo posla. Kroz sljedećih nekoliko dana/tjedana firma će proglasiti stečaj. Oni od nas traže da mi uplatimo te novce koji nedostaju, a banka navodno tvrdi da ih nema na njihovom računu. Zadnje dvije plaće nam nisu isplatili, kao ni otpremninu, i morali smo potpisati potvrdu da se odričemo plaća, zbog evidentiranog manjka u utršku, što smo i napravili budući da smo se bojali da nam neće dati radne knjižice. Ta izjava nije ovjerena kod javnog bilježnika. Vrijedi li ona i tako neovjerena? Kako da se postavimo, ako se i dalje budu prijetili kaznenom prijavom? Može li uopće firma koja proglašava stečaj prijavljivati nekoga? Ono što oni trenutno prijete je da će nas ako do kraja tjedna ne uplatimo novac prijaviti policiji i odvjetnicima. Zato vas zaista molimo hitan savjet, jer ne znamo kome da se za savjet obratimo. Beskrajno smo zahvalni na savjetima.
  4. senssa

    Što raditi?

    Prije nešto više od mjesec dana postavili smo temu i dobili odgovor, međutim u međuvremenu su se neke stvari promijenile. Stvari stoje ovako: U prostoru gdje radim tvrde da nije uplaćeno nekoliko utržaka, koji su ukupnog iznosa oko 10 000 eura - nisu nam rekli točan iznos. Mi znamo da smo sve novce predali na banku, međutim nemamo nikakve dokaze, jer sve što dobijemo šaljemo u ured za računovodstvo.Zbog nekih firminih poslova novci su se uplačivali na tri načina - u trezor jedne banke, na šalter iste te banke, i na šalter druge banke. Sada nam prijete da ako mi ne otkrijemo gdje je taj novac, da će nas kazneno prijaviti. Mi znamo da je sve predano, ali oni tvrde da se po izvodima banaka to ne vidi. Nikada do sada nismo imali nikakvih pravnih problema u nijednoj firmi u kojoj smo radili,a niti privatno pa molimo savjet što ako stvarno dođemo do suda, a nemamo dokaza da je novac predan? Optužuje li se sve djelatnike te trgovine, ili samo zamjenika voditelja (voditelja nemamo)(koji nema nikakav potpisani papri da je zamjenik osim odluke direktora koja je bez žiga i potpisa)? U međuvremenu smo svi dobili otkaz jer se trgovina zatvorila jer nije bilo posla. Kroz sljedećih nekoliko dana/tjedana firma će proglasiti stečaj. Oni od nas traže da mi uplatimo te novce koji nedostaju, a banka navodno tvrdi da ih nema na njihovom računu. Ranije su se prijetili tužbom, sada to ne spominju, samo ispituju kada ćemo uplatiti novce. Zadnje dvije plaće nam nisu isplatili, kao ni otpremninu, i morali smo potpisati potvrdu da se odričemo plaća, zbog evidentiranog manjka u utršku, što smo i napravili budući da smo se bojali da nam neće dati radne knjižice. Ta izjava nije ovjerena kod javnog bilježnika. Vrijedi li ona i tako neovjerena? Kako da se postavimo, ako se i dalje budu prijetili kaznenom prijavom? Može li uopće firma koja proglašava stečaj prijavljivati nekoga? Beskrajno smo zahvalni na savjetima.
  5. U cijeloj toj priči nas najviše pati što nemamo dokaze da je to predano. Oni su u početku tvrdili da je to zapelo u banci i da to pokušamo pronaći. Jer tvrde da se njihovi izvadci i izvadci banaka poklapaju i da novci nedostaju. A kako i rekoh nas najviše pati što nemamo dokaze da smo bilo što uplatili (niti ovo što kažu da imaju na izvodima, niti ono što kažu da nedostaje). Zato se i pitamo: Optužuje li se sve djelatnike te trgovine, ili samo zamjenika voditelja (voditelja nemamo)(koji nema nikakav potpisani papri da je zamjenik osim odluke direktora koja je bez žiga i potpisa)? Kakva je uopće procedura kod takvih stvari i koliko to sve traje? Što ako se nakon pokretanja postupka taj novac pronađe? Jesu li nas dužni obavijestiti o tome? Što ako budemo optuženi, a nismo krivi? Što poslije toga? Znamo da je puno pitanja, ali vjerujte po našim se glavama mota 1001 stvar.
  6. Stvari stoje ovako: U prostoru gdje radim tvrde da nije uplaćeno nekoliko utržaka, koji su ukupnog iznosa oko 10 000 eura - nisu nam rekli točan iznos. Mi znamo da smo sve novce predali na banku, međutim nemamo nikakve dokaze, jer sve što dobijemo šaljemo u ured za računovodstvo.Zbog nekih firminih poslova novci su se uplačivali na tri načina - u trezor jedne banke, na šalter iste te banke, i na šalter druge banke. Sada nam prijete da ako mi ne otkrijemo gdje je taj novac, da će nas kazneno prijaviti. Mi znamo da je sve predano, ali oni tvrde da se po izvodima banaka to ne vidi. Nikada do sada nismo imali nikakvih pravnih problema u nijednoj firmi u kojoj smo radili,a niti privatno pa molimo savjet što ako stvarno dođemo do suda, a nemamo dokaza da je novac predan? Optužuje li se sve djelatnike te trgovine, ili samo zamjenika voditelja (voditelja nemamo)(koji nema nikakav potpisani papri da je zamjenik osim odluke direktora koja je bez žiga i potpisa)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija