Jump to content

archy

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je archy objavio

  1. ja imam zadnjih 6 mjesei plaću 6000,00kn al prije toga sam bila na zavodu za zapošljavanje i dobivala njihovu naknadu od 17.1.2010. a do 17.1. imam radni staž bez prekida 6 godina. Ali mene saad zanima da li ću imat porodilčjno u visini plaće jer kao novi zakon za porodiljno je neprekinut radni staž godinu dana jer kao za porodiljno ne vrijedi onih 18mjeseci u 2 godine kolikos am ja skontala ??????
  2. budući da ste zaposleni bez prekida već više od 2 godine koliko sam ja skontala prvih 6 mjeseci ćete imati porodiljno u visini plaće ali bolovanje tj. komplikacije po trudnoći vam ne mogu biti veće od 4.250,00 kn a komplikacije također ulaze u prosijek kad se računa prosjek za porodiljno. eto nadam se da sam bar malo pomogla sa odgovorom
  3. mene isto zanima jedna stvar jer ovim zakonima nikad kraja stalno se nešto mijenja. evo mog slučaja: do 17.01.2010. imala sam neprekidni radni staž od 6 godina i par mjeseci. 17.01. sam se prijavila na zavod za zapošljavanje i primala njihovu naknadu. sve do 1.6. sam bila prijavljena na zavodu i tad sam se zaposlila gdje sam i dalje zaposlena i od 1.1. trebam ovoriti rodiljni dopust. Znači zadnjih 6 mjeseci sam ostvarivala plaću od 6.000,00kn. E sad me zanima da li cu imat porodiljnu naknadu u visini plaće budući da sam preko zavoda također bila zdravstveno osigurana kad se vec spominju ovdje zdravstvena osiguranja. a bilo koji zakon ako pogledate nigdje ne stoje te njihove izmjene da se za porodiljno gleda godina dana bez prekida radni staž već da se može imat ukupno 18 mjeseci sa prekidima u zadnje dvije godine. Tko će im znati ali milsim da bi trebalo isto negdje pisati a ne da ostanemo zatečeni. Ako netko zna odgovor na moje pitanje molila bih da mi odgovori jer koliko sam ja shvatila gleda se da imaš godinu dana bez prekida staž osiguranja a preko zavoda sam također bila osigurana i čim sam se odjavila sa zavoda isti dan sam se zaposlila pa kako to sad ide,da li ću imat pšorodiljno u visini plaće ili ovih jadnih 1660kn ???
  4. komplikacije sam otvorila 1.12. i to znam da ću imat u visini plaće al nije mi jasno za rodiljni dopust. čitala sam njihove zakone i svugdje stoji i tih 18 mj u 24 godine pa mi nije jasno,zadnji put kad sam bila na porodiljnom imala sam prekid od mjesec dana i isto sam uspjela dobit u visini plaće al sam cula te neke izmjene zakona od 2009. godine pa u ništa više nisam sigurna. A s druge strane bila sam prijavljena na burzi i odma počela radni odnos a burza mi je isto uplaćivala zdravstveno,znači bila sam osigurana,da li će mi se onda računati i to s burze pa ću imati porodiljno u visini plaće ili ću imat 1600kn samo??? mislim imala sam plaću zadnjih 6 mj 6000kn i da imam samo jadnih 1600kn??? ovim zakonima njihovim nikada kraja. unaprijed hvala na odgovorima
  5. budući da se stalno mjenjaju zakoni o porodiljnim naknadama može li mi dati netko odgovor na moju situaciju koja je sljedeća: do 17.01.2010. imala sam neprekidni radni staž od 6 godina i par mjeseci zatim sam se prijavila na zavod za zapošljavanje na kojem sam bila do 1.6.2010. i dobivala novčanu naknadu. zatim sam od 1.6.2010. u stalnom radnom odnosu sa plaćom od 6.000,00kn i od 1.1.2011. trebam otovoriti porodiljni. Zanima me da li ću imati porodiljnu naknadu prvih 6 mjeseci u visini plaće ili samo 1600kn budući da sam ta 4 i pol mjeseca bila na zavodu za zapošljavanje jer se kao treba bit zaposlen godinu dana bez prekida prije odlaska na porodiljno ili vrijedi još onaj zakon u kojem se može imat 18 mjeseci sa prekidima u zadnje 2 godine. Molim vas pomozite jer imam još 2 male djece pa tko će preživjet od 16oo kn???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija