Jump to content

medomazinski

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je medomazinski objavio

  1. Poštovani forumaši! Ovako: Firma kupila robu od druge firme,,nju nazivam kupac. Kupac je izvezao-prodao robu u BiH. Na deklaraciji je cijena cca 50 % manja nego što je platio robu sa PDV-om. Kakve su kazne i komu to prijaviti? Molim pomoć.
  2. Poštovani forumaši ! Prijateljica nema internet pa me zamolila za pomoć i savjet. Ne znam odgovor pa molim pomoć. Radi na neodređeno kao čistačica desetak godina iako ima SSS. Zadnju godinu povećan joj je obim posla za 100 % i više ga nije u stanju izvršiti,radi prekovremeno koje joj nije plaćeno. Pronašla je bolji posao u drugoj firmi za bolju plaću i otišla bi tamo. Na koji način da da otkaz poslodavcu,bez trajanja otkaznog roka? Hvala na svakom odgovoru.
  3. Pozdrav! Da li to o odricanju nešto piše negdje, ili postoji u zakonu ili propisu,to nigdje ne mogu naći. Puno hvala Sivko.
  4. Pozdrav! Piše: Prema članku 66.st.1 ZOMO I prema članku 1. ZID ZOMO(NN br.79/07 Molim bilo kakav odgovor. Zovem pravnu službu HZMO od četvrtka, nikako se nitko ne javlja kad me centrala spoji na pravnu službu Hvala na pomoći unaprijed
  5. Je li moguće da nitko ne zna odgovor??? Poštovani forumaši! Da li netko zna odgovor? Bio bih neizmjerno zahvalan na pomoći. Citat medomazinski je napisao Pregled objave Hvala na odgovoru! Evo,došlo rješenje,majka nema pravo na mirovinu jer je nekakav"cenzus" 571,73 kuna, a ona ima 630 kuna svoje mirovine. Da li je to moguće??? Na osnovu kojeg zakona ili propisa??? Pomozite,žena ne pokriva ni režije sa svojih 630 kn. Hvala na svakom odgovoru!
  6. Poštovani forumaši! Da li netko zna odgovor? Bio bih neizmjerno zahvalan na pomoći.
  7. Hvala na odgovoru! Evo,došlo rješenje,majka nema pravo na mirovinu jer je nekakav"cenzus" 571,73 kuna, a ona ima 630 kuna svoje mirovine. Da li je to moguće??? Na osnovu kojeg zakona ili propisa??? Pomozite,žena ne pokriva ni režije sa svojih 630 kn. Hvala na svakom odgovoru!
  8. Poštovani forumaši! Prošli tjedan preminuo mi je prijatelj, Dragovoljac Domovinskog rata,star 57 godina,imao je civilnu invalidsku mirovinu sa ratnim dodatkom u iznosu 2400 kuna. Ostala je majka od 79 godina,sama, sa poljoprivrednom mirovinom od 630 kn,sama ostaje živjeti, ima još samo jednu kćer,koja živi daleko. Da li majka ima pravo na sinovu mirovinu,kao obiteljsku, molim savjet i pomoć? Hvala svima koji odgovore.
  9. Hvala Vam! Da li je točno da se plaća porez na promet nekretnina od 5 %, na Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, a na Ugovor o doživotnom da se ne plaća ništa ? Unaprijed hvala na odgovoru i pomoći svima!
  10. Hvala Matrix76! Upravo imam šprancu Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju. Da li u ugovoru navodim nekretnine prema Zemljišnoknjižnom izvatku ili prema Posjedovnom listu, oboje glase na moju mamu. Ili da navedem oboje? Unaprijed velika hvala!
  11. Pozdrav ! Da li je to jedini način da se više ništa zakonski ne može promijeniti i kakva je mogućnost da se imovina odmah prenese na mene, katastarski i sudski(gruntovno) Hvala na pomoći!
  12. Poštovani forumaši i moderatori! Prije deset godina, nakon smrti moje bake na koju je glasila sva imovina, na ostavinskoj raspravi,sva imovina pripala je mojoj mami( otac mi je umro ranije), jer smo se ja i sestre odrekli nasljedstva u korist mame.Radi se o kućama i zemljištu, koje je sada cjelokupno preneseno na mamu,gruntovno i katastarski. Sestre ne vode nikakvu brigu o imovini ni o mami već tridesetak godina,tj otkad su se udale, a žive jako daleko od mame. Imao sam velika ulaganja u održavanje kuća i vodim brigu o mami jer ima jako malu mirovinu. Sada mama želi meni darovati cijelo imanje. Sestre su već ranije dobile naknadu i zadovoljne su time,barem tako kažu. Na koji način je sada, najjednostavnije i da se tu više ništa ne može promijeniti, izvršiti prijenos vlasništva sa mame na mene,da li darovnim ugovorom, ugovorom o doživotnom uzdržavanju ili nečim trečim ? Molim pomoć i odgovor,hvala svima unaprijed.
  13. mPozdrav Kompi i svima ostalim forumasima ! Ako firma nema drugo radno mjesto za mene,da li imam pravo na dvostruku otpremninu?
  14. Poštovani Rubens! Ako firma nema drugo radno mjesto za mene,da li je točno da imam pravo na otpremninu u dvostrukom iznosu od uobičajenog ? Pozdrav svima i hvala na odgovoru
  15. Hvala puno Kompa. Ovo je neko Privremeno Rješenje,nemam još iznos mirovine, nemam nikakvih primanja trenutno, HZZO mi je prekinuo isplatu bolovanja nakon 36 mjeseci. Kakva su mi tu prav,da li netko zna? Hvala na pomoći
  16. Pozdrav svima! Dobio sam Rješenje sa drugostupanjske komisije o profesionalnoj mirovini na postojeće radno mjesto-napokon. Rješenje je došlo nakon 39 mjeseci neprekinutog bolovanja.Imam 28 godina radnog staža plus 31 mjesec ratnog staža u borbenoj postrojbi. U Rješenju piše-Privremeneo Rješenje o profesionalnoj nesposobnosti,revizija u srpnju 2013. Što slijedi ako moj poslodavac nema radno mjesto za mene prema tom Rješenju? Što slijedi ako ipak pronađe radno mjesto? Što ja sada moram poduzeti? Kakva prava imam što se tiče sudjelovanja u ratu? Da li imam pravo na otpremninu,kakvu i koliku,jer sam kod istog poslodavca 27 godina ? Molim za savjet i pomoć. Unaprijed zahvaljujem svima na odgovoru.
  17. Pozdrav svima! Dobio sam Rješenje sa drugostupanjske komisije o profesionalnoj mirovini na postojeće radno mjesto-napokon. Rješenje je došlo nakon 39 mjeseci neprekinutog bolovanja.Imam 28 godina radnog staža plus 31 mjesec ratnog staža u borbenoj postrojbi. U Rješenju piše-Privremeneo Rješenje o profesionalnoj nessposobnosti,revizija u srpnju 2013. Što slijedi ako moj poslodavac nema radno mjesto za mene prema tom Rješenju? Što slijedi ako ipak pronađe radno mjesto? Što ja sada moram poduzeti? Da li imam pravo na otpremninu,kakvu i koliku,jer sam kod istog poslodavca 27 godina ? Molim za savjet i pomoć. Unaprijed zahvaljujem svima na odgovoru.
  18. Poštovani 1 Što ako dođe do nekog suda, on se boji jer nema novca za sudove ? Što da radi ako prilikom oranja dođe do sukoba ? Da unaprijed obavijesti policiju o tome, jer je to nenaseljeno područje, daleko od grada ? Hvala na svakom odgovoru
  19. Poštovani forumaši ! Moj rođak, stariji čovjek kupio je imanje u Lici ,prije nekoliko godina. Jedna veća parcela nalazi se u polju, dalje od imanja tako da je ne obilazi često, jer je ne obrađuje. Nedavno ju je obišao i ustanovio je da posred parcele postoji put nasut pijeskom i šljunkom koji je ovu zimu napravio čovjek koji ima drugi put upisan u zemljišne knjige par stotina metara dalje, ali mu je rekao da ima pravo napraviti put preko njegove parcele i još desetak drugih. Rođak je sve odmah prijavio na policiju jer nije znao što poduzeti drugo. Policijska patrola je izišla na parcelu i napravila zapisnik. Rođak je rekao da će svoju njivu jednostavno preorati jer je katastarski i gruntovno parcela njegovo vlasništvo 1/1. Molim pomoć, koji je daljnji pravni put ?
  20. Poštovani forumaši i moderatori ! Na bolovanju sam od 2009, neprekidno. Do sad mi je firma isplatila naknadu za bolovanje nakon 90 dana bolovanja u svakoj godini. Da li imam pravo i ove godine na isplatu nakon 90 dana bolovanja ,pitam jer mi u firmi kažu da nemam. Molim odgovor,hvala !
  21. Poštovani forumaši i moderatori ! Na bolovanju sam od 2009, neprekidno. Do sad mi je firma isplatila naknadu za bolovanje nakon 90 dana bolovanja u svakoj godini. Da li imam pravo i ove godine na isplatu nakon 90 dana bolovanja ,pitam jer mi u firmi kažu da nemam. Molim odgovor,hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija