Jump to content

humbert

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Imam malu nedoumicu.Iako sam čitao zakon,nije mi baš kristalno jasno.Dobio sam otkaz u staroj firmi 1.4.2009 i zaposlio se u novoj firmi 1.8.2009.U staroj firmi sam imao 13 korištenih dana godišnjeg što znači da sam u novu firmu prenio 5 dana neiskorištenih. Mene zanima ako je tada novi poslodavac bio obavezan preuzeti tih 5 neiskorištenih? Ps:pročitao sam da se od 1.1.2010 više ne mogu prenositi neiskorišteni dani već ih je poslodavac dužan isplatiti. Još me zanima ako imam pravo na proporcionalni dio godišnjeg za 2009,budući sam u novoj firmi počeo raditi 1.8? Ps:ako bi ste mogli navesti i članak zakona bilo bi super. Hvala unaprijed!
  2. Djedova žena je ujedno i moja baka,izostavio sam napisati. Dakle nakon djedove smrti,umrla je i ona (on 1993 ona 2001) a kasnije i jedan njihov sin (moj ujak). Po ovome što si napisao,trebao bih sa smrtovnicom (koju imam,došla je iz Srbije) na nadležni sud i to je to?Poslije toga automatizmom ide postupak ostavinske rasprave? Bottom line:od smrti djeda (1993g) njegov sin (odvjetnik) stalno govori kako se postupak rješava (s tim da nitko nije ni provjerio na sudu ili negdje ako je to istina) i da će se i on odreći svog dijela u korist moje meme (kćeri) ali ni to naravno nemamo napismeno.
  3. Bok! Imam jedan veliki problem.Pokojni djed je posjedovao kuću nakon čije smrti (pretpostavljam) je imovina ostala njegovoj ženi koja je također umrla nakon nekoliko godina. Tako da sva imovina se dijeli na petero djece. Btw:djed je umro u Srbiji,a imovina je u hrvatskoj a i on je imao boravište u hrvatskoj. Pročitao sam da se ostavinska rasprava pokreće automatski od strane države (suda) na temelju smrtovnice.Da li tu smrtovnicu dostavlja neko državno tijelo? Poanta je ovo:od petero djece,troje se odriče svoje imovine u korist moje mame (te ona uz svoj dio,posjeduje 4/5 imovine) dok je samo jedan sin zadržao pravo na imovinu. Problem je što je to sve na usmenoj razini a niti jednom nismo bili na sudu a od smrti je prošlo 17godina!Pretpostavljam da je caka u tome što jedan sin (btw odvjetnik koji i vodi taj postupak) koji se usmeno odrekao dijela u maminu korist,nije niti pokrenuo ili je nekako zaustavio postupak. Molim savjet... Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija