Jump to content

malena01

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako je osoba već bila osuđivana za nešto drugo ili isto to moguće je da će dobiti kaznu zatvora. Nasilnik koji je meni prijetio je dobio bezuvjetnu kaznu zatvora od 9 mjeseci. Nemojte dopustiti da vam netko prijeti jer će se to nastavljati unedogled.
  2. Ostao je broj telefona i zapisali su ga. Zanima me samo koliko se obično određuje pritvor, ako je maksimalna kazna godinu dana za to kazneno djelo.
  3. Kada sam svjedočila rekla sam da mi je dan prije netko opet prijetio i sutkinja mi je rekla da to prijavim na policiju. Znači nitko mi nije spomenuo državno odvjetništvo
  4. Zvala sam policiju nakon te druge prijetnje i rekla sam im da ću sljedeći dan svjedočiti međutim tek sam ujutro nakon svjedočenja došla na policiju jer su mi prijetili dosta kasno pa me bilo strah ići odmah na policiju. Rekli su da ne mogu ništa napraviti jer ne znaju tko me zvao, ali su primili prijavu. Mene sada zanima da li će biti suđenja pošto je podignuta optužnica i koliko dugo on može ostati u pritvoru, već ima dosta kaznenih djela iza sebe pa vjerujem da mu to neće pomoći. Inače se klonim takvih osoba, i čim je pokazao znakove nasilja ja sam se maknula od njega i prijavila sve, nisam mogla nikako utjecati na to.
  5. Zanima me još koliko dugo okrivljenik može ostati u pritvoru obzirom da je za ovo kazneno djelo maksimalna kazna godinu dana, a podignuta je optužnica protiv njega za prijetnju. Mjesec dana je u pritvoru.
  6. Ista situacija se dogodila i meni, muška osoba me tukla i prijetila mi smrću, a ima iza sebe puno kaznenih prijava i bio je par puta u zatvoru. Nakon moje prijave je pritvoren evo već mjesec dana, čak mi je ponovno prijetio preko prijatelja dan prije nego sam išla na sud. Takve osobe nikad neće naučiti i neće vas prestati maltretirati ako vi ništa ne poduzmete. Po meni je bolje prijaviti ga, pogotovo jer su veće šanse da dobije zatvorsku kaznu.
  7. Slažem se, tako sam i napravila, na ročištu sam rekla sve kako se dogodilo i nisam povukla prijavu, a nakon toga sam otišla na policiju prijaviti i drugu prijetnju. Bit će toga još, uvjerena sam ali ja ne odustajem. Hvala na savjetima
  8. Sutra idem na sud a sada me netko zvao i prijetio meni i mojoj majci da će nas ubiti ako ne povučem sutra prijavu. Što da učinim? Netko??
  9. Pozvana sam na sud kao svjedok u istražnom procesu, dečko me istukao i prijetio mi da će me ubiti pa sam ga ja prijavila, u pritvoru je 3 tjedna. Zanima me kako će izgledati to ispitivanje, da li će on tamo biti prisutan ili samo njegov odvjetnik i kolika je vjerojatnost da će dobiti zatvorsku kaznu obzirom da je počinio preko 15 kaznenih djela?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija