Jump to content

slaki1983

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije 8 godina iznajmili smo prostor. Ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika na 200 € mjesečno. Čovjek je otvorio caffe bar, a mi nismo placali nikakav porez. Ja sam u mirovini pa me zanima jesam li bio oslobođen plaćanja istog? Inače čovjek mi je plaćao na ruke, nekad i po 100 kn.
  2. Zanima me da li imam pravo na mirovinu mog nevjenčanog supruga s kojim živim zadnjih 10 godina? Riječ je o braniteljskoj mirovini. Živimo zajedno, međutim on nije prijavljen na toj adresi. Je li to bitno kod ostvarivanja prava i je li moguće dokazati da smo zajedno živjeli?? Puno hvala na odgovoru!
  3. Pozdrav! U procesu sam dizanja stambenog kredita. Gospodin od kojega kupujem stan mi je ustupio svoj vlasnički list. U banci su prvo rekli da je sve u redu, ali izgleda da i nije baš tako. U vl. listu je navedeno sljedeće: vlasnici , adresa (ul. i broj zgrade), katastarska čestica,br. poduloška i zk. ul. Stan je i opisan (broj soba, kvadratura...). Međutim nije naveden broj stana i kat i zbog toga banka ne želi odobriti kredit. U gruntovnici kažu da se potrebni podaci ne mogu "dopisati". Što nam je raditi?
  4. Hvala na odgovoru. Ali oni su naveli u izvjestaju da su me iskljucili iz prometa, na mjestu gdje sam ih ja uocio.No to nije istina, ja sam zaustavio vozilo 50, 100 m ranije na privatnoj cupriji. Znaci da to sto su oni napisali neistine, nema nikakove veze. Ikako su znali da sam u prekrsaju Hvala
  5. Ljudi upomoć. Išao sam doma iz svatova, gdje sam malo popio, i uočio policajce nekih 200 m ispred sebe. Ja sam u tom trenutku dao desni žmigavac i uparkirao se na privatni prilaz. Ugasio sam auto te izašao iz njega i udaljio se 10 metara. U međuvremenu polacajci su došli do mene autom, i da skratim priču, zahtjevali da pušem. Kad sam rekao da idem dalje pješke i da sam parkiran na privatnom posjedu malo su se uzbudili. Pa sam onda i ja iz protesta, čitaj gluposti, odbio alkotest. Znam da je to bila greška, ali sam smatrao da me nemaju pravo alkotestirati. Ne znam ima li veze to što sam parkiran na privatnom posjedu. I još nešto, u izvješću su naveli krivu adresu mjesta gdje su me zaustavili.
  6. Zaustavio me presretač pri prekoračenju brzine od 29 km/h. Dobio sam kaznu od 1000 kuna. Isplati li se žaliti na kaznu na temelju toga da je temperatura zraka kada su me zaustavili bila nekih -5 stupnjeva celzijevih. hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija