Jump to content

mz11

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. mz11

    Dodatni posao

    Da preformuliram pitanje. Mogu li ja kao dipl.ing. elektrotehnike položiti majstorski ispit za elektroinstalaterske radove bez potrebnog staža kao elektroinstalater?
  2. mz11

    Dodatni posao

    Poštovani, Po struci sam dipl. ing. elektrotehnike i radim kao projektant u elektroenergetskoj firmi. U popodnevnim satima i vikendom htio bi dodatno zaraditi postavljanjem elektroinstalacija, postavljanjem punjača za elektroautomobile i druge poslove vezane uz elekzrotehniku. Volim rad sa rukama pa mi takvi poslovi dođu kao ispušni ventil nakon cjelodnevnog rada za računalom. Nažalost nisam siguran kako takve poslovo obavljati a da sve bude legalno. Pitanja su: 1) Mogu li uz stalni radni odnos otvoriti nekakvo jdoo ili obrt preko čega bi radio ove poslove? 2) Imam položen stručni ispit iz elektrotehnike. Trebam li još nešto položiti, nekakav majstorski ispit da mogu, ako treba staviti potpis na dokumentaciju? Imam dovoljno znanja ali nisam upučen u procedure. Kome se mogu obratiti da mi sredi ili da upute za sve što treba napraviti da sve bude zakonski i po pravilima struke te da se ne nađem u nekakvom problemu na koji nisam računao. Pozdrav svima i hvala na jako korisnom forumu.
  3. Prije 2 mjeseca diplomirao sam elektrotehniku. Ne posjedujem nikakvu materijalnu imovinu. Za vrijeme studija sam se financirao instrukcijama. U potrazi za poslom sam se doselio u Zagreb te sam od nešto novca koji sam uštedio iznajmio stan. Roditelji koji su penzioneri nemaju novca da me uzdržavaju, a novca više nemam. Nisam uspio pronaći još nikakav posao premda sam radno sposoban. Da li imam pravo na socijalnu pomoć dok ne pronađem posao? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija