Jump to content

inzinjer

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam puno na pruženoj pomoći!
  2. Za ispuniti zadani uvjet potvrde prethodne obavijesti je dovoljno od korisnika tražiti da na web formi potvrdi kvačicom kako je pročitao i kako je suglasan s uvjetima kupnje? Nakon toga mogu odmah slati pouzećem bez daljnje komunikacije? Nadalje, omogućuju li ove djelatnosti prodaju telefonom, emailom i izravno? Postoji li mogući problem s inspekcijom ako je obrt registriran na osobu koja nije baš detaljno upoznata s materijom samog rada obrta? Zahvaljujem se na svoj pomoći oko rješavanja ovih nejasnoća.
  3. Da se nadovežem na prethodno pitanje o uvjetima kupnje...Što u ovom slučaju znače pojmovi prethodne obavijesti i potvrde prethodne obavijesti? Nakon ispunjenog formulara na webu, software bih odmah slao poštom i vršio naplatu pouzećem. Što bi u ovom smislu bila potvrda prethodne obavijesti?
  4. To znači da članovi obitelji mogu pomagati recimo u samom činu prodaje tog softwarea kasnije? Što se tiče samog ugovora s kupcem, dovoljno je staviti Uvjete kupnje na stranicu koje korisnik prihvaća prije nego potvrdi kupnju proizvoda? Time je uređen sam čin kupnje, dostave i reklamacije. Što se tiče same licence za software, to ide u opis proizvoda i uz sam proizvod te kupac to prihavaca prilikom instalacije/aktivacije proizvoda?
  5. Trebao bih od treće osobe naručiti edukativne materijala koji bi bili iskorišteni kao baza za edukativni software. Postoji li mogućnost da se ugovorom o narudžbi autorskog djela sva autorska prava, prava na iskorištavanje, prava na dorade i prava derivata u druge multimedijalne oblike prenesu na moj obrt i da kasnije više nemam nikakvih obaveza prema tom autoru? Postoji li negdje špranca takvog ugovora?
  6. Zar autorsko djelo nije zaštićeno kao takvo samim činom stvaranja, sudeći po zakonu kako sam ga laički shvatio? Nadalje, koja je najbolja vrsta ugovora po kojem se može angažirati nekoga da po narudžbi napravi neki edukativni materijal u tiskanom obliku, a da nakon toga više nemam nikakve obaveze prema njemu, u autorskom i financijskom smislu, da imam neograničena prava iskorištavanja tih materijala? Možda nisam dovoljno naglasio, ali riječ bi bila o proizvodnji jednog software proizvoda i njegovoj kasnijoj prodaji. Postoji li kakva prepreka u registriranju obrta na člana obitelji koji ne zna ništa o navedoj djelatnosti, a koji bi onda preko studentskog ugovora angažirao nekoga da napravi taj software i kasnije ga de facto samo prodavao angažirajući nekoga po potrebi za doradu softwarea? Kako se u tu priču klapa pomoć člana obitelji?
  7. Hvala puno na odgovoru. Riječ je o edukativnom softwareu i edukativnim stranicama, postoje li još kakve specifičnosti, djelatnosti, koje bi mi omogućile i dodatne aktivnosti vezane uz edukaciju? Postaje li software automatski zaštićen od kopiranja mojom deklaracijom o zaštiti? Specifičnosti uz djelatnost su me zanimale u kontekstu pravilnika vezanih uz sam software i distribuciju preko medija? Nadalje, postoje li određeni pravilnici o uvjetima kupnje i odgovornostima koje treba ispuniti?
  8. Pozdrav, planiram otvoriti obrt preko kojeg bih prodavao software (jednogodišnje licence) iz vlastite produkcije, vlastitog razvoja. Prodaja bi išla preko interneta, a proizvod bi slao poštom (u osnovi samo medij sa softwareom). Riječ je o edukativnom softwareu. Uz to imam i određene web stranice čije prihode od oglašavanja i generalnu djelatnost (troškove) bih vodio preko tog istog obrta. Zanima me na koje djelatnosti registrirati obrt? Sjedište obrta bi bilo u stanu. Postoje li određeni pravilnici/zakoni o prodaji sofwarea/prodaji preko digitalnog medija/prodaji poštom/kupnji preko interneta? Na što dodatno trebam pripaziti pri ovakvoj djelatnosti s pravne strane? Unaprijed se zahvaljujem na pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija