Jump to content

gargoyle

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gargoyle objavio

  1. ok kuzim. Hvala puno! Doduse u mojoj opcini je upitno
  2. Hvala na iscrpnom odgovoru. Samo sto je sa komunalnom naknadom prilikom dobivanja gradjevinske. Pretpostavljam da za to moram imati izmjeru i za ured za prostorno uredjenje?
  3. Pretragom foruma, nalazi se hrpa threadova koji govore o ovom problemu. Mogu sumirati da bi dokazali da je objekt stariji od 1968. ima nekoliko nacina. Od izvadka iz katastra, do dva svjedoka o svemu tome ima na temama: http://www.legalis.hr/newbb/viewtopic.php?forum=24&topic_id=503355791 http://www.legalis.hr/newbb/viewtopic.php?forum=24&topic_id=503352872 http://www.legalis.hr/newbb/viewtopic.php?forum=24&topic_id=503329390 No, mene zanima sljedeci korak. Naime, na katastru sam jako lako dosao do uvjerenja da je kuca gradjena 1968. Na dokumentu pise da je kuca i dvoriste povrsine od 598 kvadrata itd. Time se taj objekt smatra kao da ima gradjevinsku dozvolu. Prepotstavljam da to nije dovoljno za iskoristavanje trenutne gradjevinske dozvole kod "prebijanja kubika" za "novu" gradjevinsku tj. komunalnih i vodoprivrednih nameta zamjenske gradjevine. Moje pitanje je.. Je li potrebno sada napraviti arhitektonski snimak objekta i predati taj arhitektonski snimak u ured za prostorno uredjenje? Je li to dovoljno ili je potrebna jos neka zavrzlama oko dokumentacije?
  4. Ova napomena mi je promakla malo prije. Nisam siguran sto ste mislili time? Treba provjeriti s obzirom na prostorni plan i izgradjenost zemljista ili s obzirom na neke pravne stvari vezane uz rusenje? Ili je nesto trece u pitanju
  5. Hvala na brzinskom odgovoru. Sad kad se vec spominje prostorni plan ova stara kuca nije niti na mjestu koje je po pravilima trenutnog prostornog plana - tog se nisam ni sjetio dok nije napomenuto.
  6. Pozdrav, nakon duzeg googlanja i pretrazivanja po raznima forumima, te citanja zakona nisam uspio pronaci odgovor na pitanje - koje mozda i ne spada na ovaj forum ali ima veze sa zakonom... Ptianje je: Je li nakon uklanjanja stare kuce koja je uredno upisana u katastar i zemljisnje knjige, a starija je od 1968. moguca gradnja nove kuce, ali tako da ne bude na istim "temeljima"? Drugim rijecima je li uopce moguce dobiti lokacijsku dozvolu na temelju postojanja te stare kuce tako da dislociram novu kucu i pri tom mi se kubikaza stare kuce priznaje prilikom placanja komunalne i vodoprivredne naknade. Razgovarao sam sa geodetom on pojma nema i kaze da pitam projektanta - posto prijektanta pravog jos nemam a informiram se o ovim stvarim da znam sto mi je ciniti - ovako mi to izgleda na ping-pong. Najblize sto sam nasao u zakonu je clanak 211. stavak 3.: Ako je prije građenja građevine potrebno ukloniti prethodno izgrađenu građevinu ili njezin dio, uklanjanje te građevine određuje se rješenjem o uvjetima građenja, te potvrdom glavnog projekta, odnosno građevinskom dozvolom na temelju lokacijske dozvole. Pretpostavljam da se ovo sa naknadam nalazi u nekom drugom pravilniku? Zahvalan sam svakom tko se suocio s ovakim problemom a voljan je podijeliti bolna iskustva sa mnom
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija